Imamo odličnu vijest – odlazak na putovanje s prijateljicama dobro je za zdravlje

Putovanja i prijatelji nisu samo dobra kombinacija za zabavu nego i za naše emocionalno i fizičko zdravlje

Imamo odličnu vijest – odlazak na putovanje s prijateljicama dobro je za zdravlje

Vrijeme koje provodiš sa svojim prijateljicama je neprocjenjivo, pogotovo kada je riječ o zajedničkim putovanjima. Vaša ljetovanja su nezaboravna i zabavna, a odlična vijest je da su i dobra za tvoje zdravlje!

Prijatelji nam služe za potporu, veselje, povjerenje i ugodne razgovore. No istraživanja su pokazala da je pravo prijateljstvo i mnogo više od toga. Naime, prijatelji nam pomažu da se opustimo od stresa a s time i smanjimo rizike od srčanih bolesti. Velike količine hormona stresa, kortizola, imaju dokazano štetne posljedice za zdravlje srca, a time i povećavaju rizik od srčanog udara.Osim toga, prijateljstvo nam može pomoći u tome da doslovno budemo jače i povisimo prag tolerancije na bol. Dokazano je da ljudi koji imaju čvršće društvene veze mogu bolje podnijeti bol. Sve ovo pokazuje da nam prijateljstva zaista mogu pomoći da živimo duže i bolje.

Također je dokazano da putovanja imaju odličan učinak na naše zdravlje. Na odmoru se opuštamo i rješavamo štetnih posljedica stresa, ali putovanja također unaprjeđuju našu kognitivnu fleksibilnost. Tako nam planiranje putovanja, uz sve druge radosti, može unaprijediti zdravlje.


Putovanja s prijateljima pomažu nam da se osjećamo dobro i odličan su lijek protiv depresije i način da se pomirimo sa stresnim životnim situacijama.Pružaju nam priliku da se odmorimo i promijenimo okolinu što se pokazalo vrlo dobrim za mentalno zdravlje. Ovakva divna iskustva pružaju nam mnoge uspomene kojima se uvijek rado vraćamo, a i pomažu nam da učvrstimo prijateljske veze što je na kraju odlično i naše, ali i za zdravlje naših prijatelja.

A gdje češ ti sljedeće putovati, i koga bi najradije povela sa sobom?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.