Edukativno i zabavno

Kukuruzni labirint kod Ivanić Grada sjajna je ideja za jesenski izlet

Kukuruzni labirint 'Hrvatica' nova je turistička destinacija u blizini Ivanić Grada. Sjajno se stapa s prirodom, a dobar je spoj zabave i učenja te je namijenjen velikima, ali i najmlađima. Otvoren je do sredine listopada pa požuri

PXL_190822_95204474.jpg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tko kaže da je jesen isključivo za dekice i izležavanje? Iako nas kraći i tmurniji dani često potjeraju u unutrašnjost doma, treba iskoristiti poneke tople jesenske dane i zaputiti se u prirodu. Zagreb i okolica nudi brojne zanimljive destinacije, a naše smo favorite izdvojile u ovom tekstu. Tražiš li još pokoji prijedlog na svega sat vremena od metropole, možda bi ti se mogao svidjeti Kukuruzni labirint nazvan 'Hrvatica'.

Radi se o novoj turističkoj atrakciji Turističke zajednice Ivanić Grada kojom se želi podržati održiv razvoj u ruralnom području, odnosno lokalnoj zajednici. Ime je dobio po istoimenoj karakterističnoj narodnoj nošnji te se sjajno stopio s okolnim pejzažem.

Image
Kao Hogwarts

Jesenski izlet? Bajkoviti dvorac pravi je dragulj Gorskog kotara

Labirint je nastao po uzoru na slične atrakcije u drugim europskim destinacijama, a za njegov je nacrt i oblikovanje zaslužna Kristina Komšo, studentica krajobrazne arhitekture. Nalazi se u mjestu Lijevi Dubrovčak blizu Ivanić Grada i ujedno je prvi posavski kukuruzni labirint. Uživanje u prirodi ondje možeš spojiti s usvajanjem znanja o lokalnoj baštini jer su duž atrakcije postavljena pitanja i odgovori. Pri izlasku iz Labirinta tako bi trebala biti bogatija i za nešto novih činjenica.

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

I upravo zato nam se čini da je ova mala avantura u prirodi savršena za cijelu obitelj, ali i grupu prijatelja. Inovativna je, a i iz zraka izgleda impresivno. Kako stoji na stranicama Turističke zajednice, Labirint je za posjetitelje subotom i nedjeljom otvoren od 10 do 18 sati, a radnim danima prema najavi. Nema fiksne cijene ulaza nego preporučena donacija iznosi 10 kuna. Treba imati na umu da će ova atrakcija biti otvorena sve do sredine listopada pa je dobro iskoristiti sunčani vikend.

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

A kad savladate labirint, možete se zaputiti do pješčane plaže na rijeci Savi, Dubrovčaka Desnog i Lijevog ili posjetiti neke od lokalnih OPG-ova. Ukratko, ova lokacija može biti šlag na torti tvog vikend-izleta. Vjerujemo da će joj se veseliti i mališani!