Nije li čarobna?

Destinacija iz snova: Iglu kućica iz susjedstva koju želimo posjetiti ove zime

Svako malo otkrijemo novu destinaciju iz snova u Lijepoj Našoj ili pak u okolnim državama, a ovog puta nas je oduševila prekrasna staklena kućica u Srbiji koja izgledom podsjeća na ledeni iglu. Sve o njoj saznaj u nastavku.

BeFunky-collage.jpg
Foto: hostgost.rs

U posljednje su se dvije godine prorijedili naši posjeti dalekim destinacijama, ali i europskim metropolama, a sve zahvaljujući pandemiji koronavirusa. Nekako se čini jednostavnije putovati kroz Hrvatsku ili pak otkrivati skrivene zakutke država iz regije, u blizini doma. Tako smo sada otkrile i apsolutno čarobnu iglu kućicu u susjednoj nam državi Srbiji, a koja je pravo arhitektonsko čudo.

Naime, trenutno svjetski vrlo popularne kuće u stilu iglua, sa staklenim panoima i otvorenim pogledom na zvjezdano nebo od nedavno se tako mogu pronaći i na Kopaoniku, poznatom srpskom skijalištu i izletištu koje ovih dana privlači brojne turiste.

Dakle, Kopaonik je nedavno postao dom dom Armadillo Houses smještaja koji je poznat po izgradnji kućica koje, baš kao što ime sugerira, podsjećaju na oklop simpatičnog pasanca. Ove kućice kružnog oblika, postavljene na stupove, građene su po principu tzv. svete geometrije koja sugerira da se boravkom u ovoj kućici možeš povezati s prirodom kroz jedinstveno iskustvo spavanja pod zvjezdanim nebom i boravka u pomno dizajniranom prostoru.

Geometrijske kućice od 33 kvadrata neće te osvojiti samo vanjštinom koja je impresivna, već i interijerom koji je zamišljen kao open space s toaletom koji je jedina izdvojena prostorija. Namijena za četiri osobe, kućica sadržava sve što bilo kome može zatrebati za opuštajući odmor. Obložene drvetom i obogaćene mnogim sitnim dizajnerskim detaljima, ove staklene kućice malo izdignute nad zemljom stvarno su same za sebe destinacija iz snova.

Smještene u neposrednoj blizini guste borove šume te trenutno okovane snijegom i ledom, djeluju kao staklene kolibice iz bajke, negdje iz Finske ili Norveške. No, do njih ti treba samo 6 i pol sati vožnje, a oduševit će te originalnošću. Uz to što nude savršen bijeg od stvarnosti, u blizini kućica nalazi se i veliki ski i snowboard centar, ali i sanjkalište te spa centri – pa ovdje doista sve što ti je potrebno za zimski odmor iz snova možeš pronaći na jednom mjestu.

Dodatne informacije o Armadillo Houses i cijenama smještaja možeš saznati ovdje, a do tada se s nama divi ovom genijalnom luksuznom konceptu kućica za odmor.