Knjiga tjedna

Psihološki roman o posljedicama dugogodišnjeg prešućenog zlostavljanja

Triler 'Dijete' iz pera Fione Barton nećeš ispustiti iz ruku dok ne dođeš do kraja...

Žena čita knjigu
Foto: Unsplash

Tijekom demoliranja stare kuće u Londonu radnik otkrije mali kostur, zakopan godinama. Za novinarku Kate Waters to je priča vrijedna pozornosti, pa odluči napisati novinski članak kojim ne daje odgovore, ali postavlja pitanje: tko je beba s gradilišta? Dok traži odgovore, otkrije vezu sa zločinom koji je uznemirio grad desetljećima prije, kada je novorođenče ukradeno iz rodilišta. Gubitak je potpuno slomio roditelje, a dijete nikad nije pronađeno.

Potraga za odgovorima, koja će spojiti tri žene, otkrit će puno više, no Kate će morati odlučiti što smije, a što ne smije podijeliti s javnošću...

Krimić „Dijete“ drugi je roman Fione Barton britanske bestseler autorice prevođene diljem svijeta i hvaljene zbog kompleksnih junaka i odličnog, uvjerljivog pripovijedanja.

Prije nego što se posvetila pisanju proze, Fiona Barton radila je kao nagrađivana novinarka u Daily Mailu, Daily Telegraphu i Mail on Sunday, a upravo u svom novinarskom poslu naišla je inspiraciju i za „Dijete“ o čemu je istaknula:

„Kad sam bila novinarka, vječito u potrazi za temama, imala sam običaj izrezivati članke iz novina i onda ih spremati u torbu. Obično se radilo o tekstovima s osnovnim informacijama, ali mene su zanimale neodgovorena pitanja: „Tko?“ ili „Zašto?“ Tako sam prije mnogo godina sačuvala tekst o pronađenima ostacima djeteta. Poput Kate, htjela sam znati tko je bila ta beba, zašto se to dogodila i tko je još znao...“

Iako nikad kao novinarka nije napisala tekst o tom slučaju, posvetila mu se u knjizi, a rezultat je sjajan roman, koji je brzo postao bestseler, a za koji je spisateljica Claire Mackintosh napisala: „Pametno i neodoljivo“, a pisac Lee Child: „Napeto i izazovno. Sasvim sigurno knjiga koja se ne propušta“.

Komplimente nisu štedjeli ni kritičari, pa su tako u Entertainment Weeklyja ustvrdili kako se radio „sporoizgarajućem portretu gubitka i preživljavanja“.

shimmer fallback

Vrsta izdanja: Krimić

Nakladnik: Profil knjiga d.o.o.

Broj stranica: 344

Format: 15  x 23 cm

Uvez: meki uvez

Cijena: 119,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.