Bez velikih troškova

Pruži svojoj kupaonici novo ruho uz ovih nekoliko sjajnih ideja

Želiš li osvježiti svoju kupaonicu, ne trebaš puno novca, već genijalne ideje, a takve smo pronašle

kifrdep.jpg
Foto: Instagram

Potreba za promjenom svima nam je urođena. Zato ćemo otputovati negdje, promijeniti posao, frizuru, prehranu, odjeću, a ponekad i partnere (njih, naravno, zreli ljudi ne mijenjaju zbog potrebe za nečim novim, već iz nekih dubiljh razloga, no sada to nije tema).

Image

Želiš osvježiti svoj dom? Zelena boja zidova savršen je izbor i veliki trend u svijetu interijera

S obzirom da te globalna situacija primorala da puno više vremena, no što si naviknula, provodiš unutar svoja četiri zida, vjerojatno ti je već "navrh glave" gledati uvijek u iste ormare i zidove ili ujutro kad ustaneš prati zube u kupaonici u kojoj godinama ništa nisi promijenila, osim četkice za zube.


Možda nisi u prilici ulaziti u velike građevinske radove, no to ne znači da ipak ne možeš svojoj kupaonici dati novo ruho i pretvoriti je u spa oazu svog doma. U nastavku ti donosimo nekoliko ideja koje smo pronašle na Instagramu.

Oboji zidove

Ako imaš kupaonicu koja nije cijela u pločicama, vrlo ju lako možeš osvježiti novom bojom ili tapetama. Tamni zidovi dat će joj dramatičnost, ali ju i vizualno proširiti jer tamne boje daju prostoru dubinu. Ipak, planiraš li potamniti svoju kupaonicu, izaberi samo jedan zid. U suprotnom bi se u njoj mogla osjećati anksiozno, a to ti nije cilj. Odlučiš li se za oslikavanje zidova, ovo su odlični motivi.

Nabavi nove ručnike i tepihe

Najjeftiniji način da osvježiš svoju kupaonicu je da kupiš nove ručnike i tepihe koji su predviđeni za prostor ispred tuš kabine ili kade. Kupi set ručnika u boji, uskladi ih s detaljima poput čaše za držanje četkica za zube ili podloška za sapun ili pak zavjese za kadu.

Na zid kupaonice stavi fotografije i slike

Možda ti se ne čini takvom, ali kupaonica je idealno mjesto za fotografije, postere, slike ili uokvirene poruke i citate. Na ovaj način dat ćeš joj osobnost i sasvim novi izgled.

Unesi u kupaonicu biljke

Jedan od najboljih načina da osvježiš svoju kupaonicu jesu biljke, osobito ako u njoj imaš prozor. Paprati, orhideje i ostalo bilje koje u prirodi raste u prašumama,odnosno na vlažnom i tamnom prostoru, idealno je za kupaonice.

Napiši nešto na pločice

Ako si vješta s kistom na pločice ispiši bojom koja se ne može lako oprati, nešto zabavno ili inspirativno. Ili pak naruči naljepnice za pločice.

Investiraj u novu glavu tuša

Prati sniženja i kada dođe prilika kupi kvalitetnu glavu za tuš ili cijeli novi tuš. Kupanje će ti postati još bolje, iskustvo, no što je bilo dosad.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.