Pronašle smo odgovor zašto te tvoja mačka čeka kod vrata kad dođeš kući

Mačke su savršeni kućni ljubimci, a to što te iščekuju kod vrata može značiti puno toga

Pronašle smo odgovor zašto te tvoja mačka čeka kod vrata kad dođeš kući

Mačke nisu oduvijek bile kućni ljubimci, a sve je počelo u centralnoj Kini kada su mačke postale vrlo korisne u poljoprivredi i štitile hranu od glodavaca. Godine su prošle, a mnogi ljudi i dalje vole mačke, iako se često smatraju životinjama "hladnog srca".

Image

Pokušava li ti tvoja mačka nešto reći? Ekspresivnije su nego što mislimo


Mačke su poznate po tome što su uglavnom neovisni kućni ljubimci, a mnogi često misle da su zle i da nikad ne pokazuju ljubav prema svojim vlasnicima. Ipak, to nije točno, jer mačke itekako znaju pokazati svojim vlasnicima da im je stalo. 

Jedan od načina na koji to pokazuju je, između ostalog, i taj da svoje vlasnike čekaju kod vrata kada osjete da dolaze kući. Time ti žele pokazati da te vole, ali i neke duge stvari - evo zašto to rade. 

Može te čuti

Nije ništa čudno u tome da tvoja mačka zna točno kada ćeš ući u kuću - mačke imaju jako dobar sluh, mogu otkriti širok raspon frekvencija, a mogu čuti i više zvukove i frekvencije nego ljudi, pa čak i psi. Kada parkiraš auto u garaži ili uđeš u dizalo, tvoja mačka to zna, jer to i čuje. Tijekom vremena, mačka poveže određene zvukove s tvojim dolaskom i to je jedan od razloga zašto te čeka kod vrata kada uđeš u kuću.

Poznaje tvoju rutinu

Osim svog sluha, mačke imaju još jedan trik koji koriste kako bi otkrile kada će točno njihov vlasnik stići kući. One imaju jako dobar smisao o vremenu, što znači da mogu shvatiti u koje doba dana dolaziš kući. Rutina je nešto što im je smisleno i lako za pratiti, pa će to tvojoj mački omogućiti da zna vrijeme tvog dolaska kući, posebno ako imaš raspored kojeg se pridržavaš iz dana u dan, na što se i tvoja mačka navikne. 

Želi tvoju ljubav i tvoju pažnju

Kada stignemo kući svojim ljubimcima, posvetimo im puno pažnje, nahranimo ih ili im damo poslasticu, posebno ako nas dulje nije bilo kod kuće. Mačke to vole i naviknu se i zato svaki puta kada te tvoja mačka čeka kod vrata, željna je tvoje ljubavi i pažnje.

Želi hranu

Osim što želi provesti vrijeme s tobom, tvojoj su mački i druge stvari na pameti, poput hrane. Tvoja je mačka cijeli dan bila dobra i čekala te kod kuće i jedva čeka da stigneš kako bi joj otvorila konzervu ili joj dala poslasticu, ali i kako bi vidjela tebe. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.