Prakticiramo li i koliko ručno pranje suđa

Što kažete na ručno pranje suđa? Ne volite ga? Pa ne voli ga nitko, ali ponekad ručno pranje suđa ima više prednosti nego mana

Prakticiramo li i koliko ručno pranje suđa

Ručno pranje posuđa je svima dosadno, a neki ga se toliko zgražaju da puste da brda suđa stoje neoprana radije nego li da se suoče s njim na vrijeme?

ImageŠto znači oprati suđe na vrijeme? Pa, ako iz nekih razloga prakticirate ručno pranje suđa onda oprati suđe na vrijeme znači - odmah nakon završenog objeda ili rada s njime. Ako suđe ostavite da stoji nečistoće stvaraju bakterije, a uz to ostatci hrane se toliko skore i stvrdnu da ih je još teže odstraniti. Ako suđe ne operete na vrijeme poslije će taj posao trajati mnogo duže od predviđenog vremena. 

Ručno pranje suđa je i preciznije, ponekad čak i finije, posebno ako poslije dobro ispolirate i obrišete oprane površine. 

Neko suđe čak i nije dobro prati u perilici, pa ručno pranje takvog suđa znači i njegovo čuvanje. To se posebno odnosi na kristal i posuđe s nekim printom, pozlatom ili raznim ukrasima.

Ručno pranje suđa jeste naporno i dosadno, ali ako se oko suđa potrudite redovito, i nakon svake upotrebe nečega odmah to i operete, vjerujte ovaj zadatak će vas više veseliti nego rastuživati, jer ništa ne stvara nervozu u kuhinji više od pogleda na hrpu neopranog suđa.

Na kraju ćemo napomenuti da je uz ručno pranje suđa dobro koristiti ekološke deterdžente koji su nježni za ruke ali još nježniji za prirodu, stoga ga treba koristiti u što manjim količinama i priroda će vam biti zahvalna.