'BUDI MI PRIJATELJ'

Pomozite u obnovi multifunkcionalne sobe za terapiju i osigurajte kvalitetniju budućnost za mališane s Goljaka

Ovogodišnja humanitarna kampanja 'Budi mi prijatelj' se nastavlja, a jedan od projekata za koje se prikupljaju donacije je i projekt opremanja multifunkcionalne sobe na Goljaku.

Brdi 4.jpg
Foto: RTL

Specijalna Bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama ''Goljak'' javna je ustanova u kojoj se interdisciplinarno i timski provodi dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

U nju svakodnevno dolaze mališani iz svih dijelova Hrvatske, a njih oko 700 stiže na različite terapije u Dnevnu bolnicu, kao i na Odjel majka-dijete koji pruža obradu i bolnički habilitacijski tretman malenim pacijentima iz svih dijelova Lijepe Naše tijekom sedmodnevnog boravka u pratnji roditelja ili zakonskog skrbnika.

Većina terapija koju ti mališani pohađaju provodi se u prostoriji koja je trenutno u iznimno lošem stanju –  neadekvatno opremljena, s lošom izolacijom i rasvjetom te vodom koja prodire kroz dotrajala ulazna vrata, zbog čega je uništen i pod sobe. Sve to onemogućuje kvalitetno i svrhovito provođenje radne terapije s pedijatrijskim pacijentima Dnevne bolnice i Odjela majka – dijete.

''Radna terapija uključuje bebe od dojenačke dobi do punoljetnosti. Ova prostorija nije adekvatna za terapiju djece, nije adekvatno opremljena, stoga bismo jako voljeli novom opremom omogućiti djeci  kvalitetniju radnu terapiju i rehabilitaciju'', ističe dr. sc. Ivana Kern, ravnateljica Bolnice.

Upravo stoga, obnova i opremanje ove multifunkcionalne sobe prijeko su potrebni i od goleme važnosti jer za brojnu djecu s teškoćama u razvoju to neće značiti samo ugodniju i učinkovitiju terapiju, već o tome dugoročno ovisi i njihova budućnost.

''Omogućite Luki i ostaloj djeci temelj za pravu budućnost kakvu zaslužuju'', poručila je i Ana Brdarić Boljat, ambasadorica udruge 'RTL pomaže djeci'.

I zato, priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji ‘Budi mi prijatelj’ pozivom na humanitarni broj udruge 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama karticom direktno putem internetske stranice Udruge.