Pitate se koje brašno upotrijebiti za biskvit - oštro ili glatko ?

Radite biskvit? Oštro ili glatko brašno za biskvit - koje je najbolje upotrijebiti?

Pitate se koje brašno upotrijebiti za biskvit - oštro ili glatko ?

Razlikujemo glatko i oštro pšenično bijelo brašno. Već znamo da se obje se vrste dobivaju finim mljevenjem pšenice i na žalost su lišena dobrog dijela vitamina i minerala,

No, čine veliku razliku u konačnom proizvodu stoga je za uspjeh u pečenju torti i kolača i važno je znati koje brašno upotrijebiti oštro ili glatko brašno za biskvit iz snova.

Onima koji nemaju iskustva u slastičarstvu velika dilema je u upotrebi brašna kod pripreme biskvita.


Po saznanjima do kojih smo došli istražujući temu oštro ili glatko brašno za biskvit, možete upotrijebiti i glatko i oštro brašno. Oštro brašno je malo grublje samljeveno i s njime ćete pripraviti ukusne kolače od prhkog tijesta, pite, biskvite za torte, hrskave kekse, knedle ili domaće njoke.


Glatko brašno je za mali postotak finije mljeveno od oštrog pšeničnog brašna i zato je tijesto od njega glatkije teksture. Od njega najčešće pripremaju kruh, peciva ili dizana tijesta, ali lisnato tijesto ili muffine.

Prava istina je da nema najboljeg brašna i teško je reći koje brašno za upotrijebiti za biskvit, glatko ili oštro. Stoga ćemo reći da je potrebno poznavati vlastito kulinarsko umijeće i upotrijebiti ono što vama najviše odgovara. Ako i dalje niste sigurni koje brašno upotrijebiti za palačinke , problemu pristupite diplomatski i pomiješajte i glatko i oštro brašno za palačinke u jednakom omjeru.

Koje brašno za biskvit upotrijebiti, oštro ili glatko, ovisi i o vašem ukusu te vrsti biskvita koju želite napraviti.