Čitaj ga kao otvorenu knjigu

Pazi na ove znakove i uvijek ćeš prepoznati lažljivca

Govor tijela kod muškaraca otkrit će laže li ili ne, ali puno više, no što će ti on sam reći. Možda ga je strah pa ga treba potaknuti, a možda imaš posla s lažljivcem

pexels-elle-hughes-1680172.jpg

Zaljubila si se preko ušiju i ignoriraš onaj unutarnji glasić koji te cijelo vrijeme uporno pokušava 'dozvati' pameti i reći ti kako imaš posla s neiskrenom osobom. Ako već ne želiš slušati svoju intuiciju (sklone smo tome kad se zatreskamo, a ta glupost kod rijetkih nestaje s godinama), osloni se na oči, uši i mozak pa uživi u ulogu detektiva ili barem policajca koji te pita: "Jeste li pili", a ti se izmotavaš i crveniš dok ti pogled bježi na sve strane, ruke instinktivno sklanjaš s upravljača kao da je od vatre, znajući da su na najgorem mogućem mjestu i da si napravila glupost. Istovremeno, izgovaraš toliko neuvjerljivo "ne", dok te hladnokrvni policajac oštro gleda i pruža ti alkotest.

Image

Voli li te još ili? U njegovom govoru tijela i ponašanju pronaći ćeš točan odgovor

E sada ti budi taj policajac i napravi uslugu samoj sebi. Opasno je i nedopustivo piti i voziti, a nikako nije dobro ni prelaziti preko laži i dozvoljavati da netko radi budalu od tebe.

shimmer fallback

U nastavku ti donosimo sedam znakova koji će u trenu odati lažljivca. Govor tijela teško je sakriti. Nauči ga čitati i eliminiraj iz svog života ljude koji ti nisu iskreni.

Usne ne lažu, jezik da!

Postavi pitanje i gledaj u njegove usne prije, no što progovore. Ako na tren nestanu (stisne ih jednu o drugu ili se ugrize za usnu) ili ih prekrije rukom, zadržava informacije za sebe. Ono što izađe nakon toga iz njegovih usta laže je ili poluistina.

shimmer fallback

Ton

Ton glasa jedan je od najboljih indikatora. Snažan, siguran ton kojim osoba nastoji biti uvjerljiva, suprotno očekivanju, često ukazuje na obmanu, dok nesiguran ton može značiti da netko nešto prešućuje.

shimmer fallback

Nedosljednosti

Obrati pažnju na nedosljednosti. Ne u priči, već u govoru tijela. Svatko od nas ponaša se po određenim, uhodanim obrascima, ima tipičnu mimiku lica i govor tijela. Ako je bilo što neobično u govoru tijela osobe s kojom pričaš, to je alarm za uzbunu.

shimmer fallback

Gledaj ga u oči

Nakon što mu postaviš pitanje, gledaj ga u oči. Ukoliko ga je strah, bjeloočnice će doći do izražaja, ukoliko fiksira zjenice - razmišlja o "točnom" odgovoru, a ukoliko njima vrluda, gleda u stranu, gore ili dolje, boji se iskrenog odgovora i vjerojatno će ti reći laž.

shimmer fallback

Da ili ne!

Postaviš li mu pitanje na koje je odgovor "da" ili "ne", a on se krene izmotavati s "možda", "moglo bi biti", ili neki drugi dulji odgovor, govori ti tek djelomičnu istinu ili ti laže.

shimmer fallback

Nepoklapanje riječi i govora tijela

Ako ti govori da, ali ne pokazuje odgovarajućim kimanjem glavom, vrlo vjerojatno laže. Podsvjesno, dok izgovaramo riječi, naše tijelo ih prati pokretim. Oni mogu biti jedva vidljivi, no tu su. Ključ je u tome, da tijelo ustvari ne prati riječi, već misli koje stoje iza njih, što znači ako ti govori da, a misli ne, budeš i dobro gledala, uhvatit ćeš ga da miče glavom lijevo-desno, a ne gore-dolje. Ili će se truditi da uopće ne miče glavom, što će izgledati neprirodno.

shimmer fallback

Gledaj mu i u noge

Ako cupka nogama ili meškolji stopalima dok ti govori, to bi mogao biti znak da ti laže. Naime, kada se nađemo u neugodnoj situaciji, instinktivno iz nje želimo pobjeći, a za bijeg nam trebaju noge. Meškoljenje , malo "plesanja" na mjestu, stoga bi mogao biti znak da ono što ti govori nije istina.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.