Lifestyle
Ukusno i toplo

Ove zime ugrij se vrućim koktelima

Ove zime ugrij se vrućim koktelima
Koktel s ginom dobio je zimsku verziju, a toplu čokoladu možemo poboljšati s nekoliko tajnih sastojaka

Dok nas kokteli tijekom ljeta trebaju osvježiti, zimi nam je dovoljno hladno i bez fancy čaše gin tonika u ruci, prepune leda, ružinih pupoljaka, crvenog papra i sličnih dodataka. Zimi trebamo dodatnu dozu topline, a da ne moraš prestati uživati u koktelima pobrinuli su se ovi vrući kokteli.

Samo zato što su temperature polako počele padati ispod ništice, ne znači da trebaš prestati uživati u raznim ukusnim koktelima. Slažemo se kako smo kao ljudi vrlo prilagodljivi, pa tako i po pitanju alkoholnih napitaka. Nema puno toga što nas može spriječiti da s najdražima uživamo u ukusnom džinu ili likeru.

Zato smo krenule u potragu za vrućim koktelima koji će nas razveseliti, zagrijati, ali nam i dom ispuniti zimskim mirisima cimeta i ostalih aromatičnih začina. Ovu Novu godinu dočekat ćemo u nešto drugačijem izdanju, pa zašto ne bi isprobale i nešto drugačije koktele.

Punch od kuhanog džina

70 cl gina

70 cl bijelog vina

6 spirala od limuna

1 kolut naranče

3 komada ananasa

9 cl meda

3 cl svježeg soka od limuna

3 klinčića

prstohvat naribanog muškatnog oraščića

1 žličica cimeta u prahu

1 žličica smeđeg šećera

Sve tekuće sastojke jednostavno ulij u lonac te dodaj začine i dodatke. Kuhaj oko 20 minuta na laganoj vatri.

Punch posluži u velikoj staklenoj zdjeli i ukrasi s nekoliko koluta naranče i klinčića.

Hot Toddy

Vruća voda

4 klinčića

1 kriška limuna

2 žličice smeđeg šećera

0.7 cl limunovog soka

6 cl viskija

štapić cimeta

Šalicu napuni vrućom vodom i ostavi ju kako bi se zagrijala nekoliko minuta.

U međuvremenu u krišku limuna zabij klinčiće.

Nakon par minuta vodu iz šalice izlij i napuni ju ponovno vrućom vodom, ali do pola.

U šalicu dodaj šećer i miješaj dok se ne rastopi.

U vodu dodaj krišku limuna s klinčićima, cimet, zatim limunov sok i na kraju viski te sve dobro promiješaj.

Vruća čokolada za 18+

45 mL viskija

45 mL likera od čokolade

200 mL vruće čokolade

Prstohvat cimeta

1 žlica ekstrakta vanilije

Šlag

Sljezovi kolačići

Pripremi vruću čokoladu po izboru te dok se kuha dodaj malo cimeta u mlijeko.

U još vruću čokoladu dodaj viski i liker od čokolade te dobro promiješaj.

Kada je gotova, toplu čokoladu ukrasi šlagom te sljezovim kolačićima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx