ADVENT U ZAGREBU

Ovaj petak na Dolac dolaze Dubravkin put i chef Roko Nikolić te Pigeria Gudin i Sexy Cow iz Splita

Kao i tijekom cijele godine i ovaj petak, na Dolcu će kuhati respektabilna imena

Placemarket.PNG
Foto: Matia Malenica i Saša Drobac

Nakon ovogodišnjih održanih 30 izdanja PLACe marketa, najpopularnijeg street food projekta ovaj petak na Dolcu u Zagrebu od 18h održava se posljednje ovogodišnje blagdansko izdanje ovog odličnog projekta.

PLACE market, nacionalni projekt oživljavanja tržnica koji svaki petak na Dolcu u Zagrebu te proljetnim subotama na Pazaru Splitu okuplja neke od najpoznatijih domaćih chefova i ovaj zadnji petak u ovoj godini donosi respektabilna imena na najpoznatiju zagrebačku tržnicu.

Dubravkin put, drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, nakon Noela koji je također redovan izlagač na Place marketu, ovaj će petak sa chefom Tiborom Valinčićem gostovati na blagdanskom izdanju jedinog hrvatskog noćnog marketa.

Image
Foto: Matia Malenica i Saša Drobac

Dubravkin put pripremati će odojak i sarmu, odnosno trgani odojak u sourdough foccaci uz pesto od pistachija i badema, jabuku kuhanu u smeđem maslacu te creme fraiche. Sarma je u biti šiš-sarma iz kamado roštilja, s kremom od kulena crne slavonske svinje i espumom od sarme, a tu je i slatka „spicy appple carrot caramela“ odnosno biskvit od badema i mrkve, karamela, krema od jabuka te chantily bijela čokolada,  uz to posluživati će se i vrući koktel na bazi pelina i lješnjaka.

Chef Roko Nikolić dijeliti će štand sa svojim prijateljima iz Split, Pigeriom Gudin koja je napravila pravu malu revoluciju na Pazaru u Splitu svojim jelima od svinje. Chef Roko Nikolić pripremati će Scotch Egg – kuhano jaje umotano u meso kobasice, obloženo krušnim mrvicama.

Ono što je posebno zanimljivo je susret starih prijatelja iz Splita – Pigerie Gudin i Sexy Cowa, susret prasice i kravice. Sexy Cow najpopularniji je street food lokal u Splitu koji je već jednom gostovao u Zagrebu i za čije su ručno rađeni „wrapove“ odnosno tortille Zagrepčani čekali u nikad dužim redovima.

Na tržnicu Dolac vraća se i food bloger i influencer Vedran Bošković koji će pripremati zanimljive kobasice u pizza tijestu.  A tu je i po prvi puta štand artisan proizvoda od kave WellBean World koji će nuditi brojne slastice i koktele bazirane na kavi.

Image
Foto: Matia Malenica i Saša Drobac

Osim navedenih tu su i neki standardni specijaliteti na Tržnici – odležani steakovi iz Meat the Kinga, tjestenina u kolutu parmezana iz Al Dentea, vrhunski Pad Thai iz Thai Thai-ja gulaš od divljači i crni rižoto od chefa vedrana Stojaneca iz Oui chefa, sushi, tempura kozice i gyoze iz SoHo sushija.

Uz vrhunsku klopu, tu su vrhunski topli kokteli, kuhano vino, kuhani gin i svakakvi topli  blagdanski miksevi koji će nas, uz grijalice i grijati. Za atmosferu će biti zadužen DJ MM, a za one kojima će i dalje biti zima, tu će biti Iggy štand koji će prodavati premekane i predivne šalove i kapove idealne za blagdanske poklone, ali i momentalno utopljavanje. Vidimo se ovaj petak, 13. prosinca na Dolcu od 18h, a onda opet tek na proljeće!

Image
Foto: Matia Malenica i Saša Drobac
Image
Foto: Matia Malenica i Saša Drobac