Ovaj čovjek posvetio je svoj život udomljavanju starih pasa koji nisu mogli naći svoj zauvijek dom

Ovo veliko veselo društvo nas je u potpunosti raznježilo!

Ovaj čovjek posvetio je svoj život udomljavanju starih pasa koji nisu mogli naći svoj zauvijek dom

Steve Greig daleko je od običnog vlasnika kućnih ljubimaca. Steve živi u američkoj saveznoj državi Colorado zajedno s 10 pasa, svinjom (koja misli da je pas), dvije kokoši, dvije patke, dva goluba, nekoliko mačaka, zecom i jezerom punim šarana.

No, Greg nije neki luđak niti sakupljač životinja. Greg je čovjek s puno ljubavi (i prostora) za životinje s različitim životnim pričama


"Odrastao sam s puno kućnih ljubimaca. Moji roditelji bili su veliki ljubitelji životinja i uvijek sam smio imati kućne ljubimce, naravno, pod uvjetom da sam se brinuo o njima", rekao je Greig za The Dodo.


Njegova ljubav prema životinjama nastavila se i u odrasloj dobi.  No nakon što je njegov voljeni pas uginuo, Greig se mjesecima nije mogao oporaviti. "Odlučio sam da je jedini način da se osjećam bolje je da se dogodi nešto dobro štoo se vjerojatno ne bi dogodilo da moj pas nije uginuo."


Tada je Greig odlučio da njegova misija bude spašavanje starih pasa. Uputio se u lokalni azil i udomio psa koji ima najmanje šanse da ga netko udomi. "Udomio sam 12-godišnju čivavu, maleog Eeyorea koji je imao šum na srcu i četiri loša koljena."


I to je bio početak njegove misije. Osam od 10 pasa koji trenutno žive s njim su njegovi. Jedan pas je cimerov, a drugi pripada Greigovoj sestri. Međutim, svi se izvrsno slažu i prava su ekipa što se može vidjeti na njegovom Instagramu. 

Pitaš se kako izgleda Greigov dan?

"Obično ustajem u 5 ujutro i radim doručak svima, što zna potrajati jer ih je 10 i većina njih ima različitu prehranu." Uz to, Greig im daje i lijekove za većinu pasa s obzirom da mnogi imaju nekih zdravstevnih problema. Nakon toga, svi idu u jednu dugu šetnju, a zatim Greig odlazi na posao, vraća se tijekom pauze za ručak kako bi ih izveo nakratko van i dao im poslastice. Vikendi u mu obično puni posjeta veterinaru i salonima za njegu i šaišanje pasa, ovisno o tome koji pas što treba. 


Greig voli sve svoje životinje, ali posebnu ljubav gaji prema svojim psima. "Tako su mudre životinje. Nekako znaš što želiš u životu kada dođeš u određenu dob, a ovi psi znaju tko su i puno je jednostavnije razviti vezu s osobama ili psima koji znaju tko su."


Također je otkrio da najčešće ljudi koji dođu u posjet ni ne vjeruju da u kući živi 10 pasa jer svi psi imaju malo energije zbog svoje dobi i najčešće spavaju. "Da su puno mlađi psi ili štenci, ne bih se sigurno mogao brinuti o svima njima. Iako sam na makksimalnom liimitu kućnih ljubimaca, kada će najstariji psi umrijeti - sigurno ću nastaviti tradiciju udomljavanja."

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.