Ova mačka i merkat najbolji su prijatelji i vjerojatno najslađa stvar koju ćeš vidjeti danas

Duo je postao nerazdvojan prije šest godina, kada je mačka Nice imala dvije godine, a merkat Surya bio beba

Ova mačka i merkat najbolji su prijatelji i vjerojatno najslađa stvar koju ćeš vidjeti danas

Merkat Surya nije samo pustinjski mesožder - on je toliko poseban da ga je njegova vlasnica Ekaterina Kuraeva udomila dok je boravio u moskovskom zoološkom vrtu, a trenutno živi u njezinom stanu St. Petersburgu. 

Image

Upoznaj Selkirk Rexa, mačku 'pudlicu' koju želimo za kućnog ljubimca


Za društvenu životinju poput merkata, koji obično žive u klanovima, pomalo je čudno da je postao kućni ljubimac i mnogi misle da mu je taj život zasigurno dosadio. Ipak, Surya nije sam, a bucmasta kartuzijska mačka Nice pravi mu društvo.
Ovaj je duo postao nerazdvojan kada je Nice imala dvije godine, a Surya je bio beba. Od prvog su dana kliknuli i otada sve rade zajedno, a njihov Instagram sve govori o ovom posebnom i pomalo nevjerojatnom prijateljstvu između dvije životinje. Surya je privržen i uvijek željan pažnje, pa vrlo lako postane ljubomoran ako Ekaterina previše pažnje posveti Nici, čime on odgovara skokovima i svojim malim kandžama svu pozornost pokušava odvratiti na sebe. Nice je, s druge strane, tipična mačka, mirna i nenametljiva, ali je uvijek tu za Suryju kada mu treba pokazati malo ljubavi. Sve vrijeme ovaj fantastični duo provodi zajedno - maze se, igraju i grle, a njihova vlasnica Ekaterina sve to vjerno prati i objavljuje na Instagram profilu, koji iz dana u dan broji sve više pratitelja. 
To ni ne čudi, s obzirom da su njihove slike nešto najslađe što ćeš danas vidjeti. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.