Buhtle su okrugli kolači od dizanog tijesta proizvedenog od glatkog i oštrog brašna sa margarinom,jajima punjeni marmeladom,pekmezom. Ako ih namjeravate napraviti evo i nekoliko savjeta koje biste trebali znati.
Oštro ili glatko brašno za buhtle?
Razlikujemo glatko i oštro pšenično bijelo brašno. Već znamo da se obje se vrste dobivaju finim mljevenjem pšenice i na žalost su lišena dobrog dijela vitamina i minerala,
No, čine veliku razliku u konačnom proizvodu stoga je za uspjeh u pečenju buhtli važno znati koje brašno najbolje upotrijebiti.
Onima koji nemaju iskustva u pekarstvu i slastičarstvu velika dilema je u upotrebi brašna kod pripreme buhtli. Samo dobro zagrijte prostoriju i pazite na propuh jer propuh je najveći neprijatelj dizanog tijesta.
Možete upotrijebiti glatko brašno. Oštro brašno je malo grublje samljeveno i s njime ćete pripraviti ukusne kolače od prhkog tijesta, pite, biskvite za torte, hrskave kekse, knedle ili domaće njoke, a glatko brašno je za mali postotak finije mljeveno od oštrog pšeničnog brašna i zato je tijesto od njega glatkije teksture. Od njega najčešće pripremaju kruh, peciva ili dizana tijesta, ali lisnato tijesto ili muffine i naravno naše buhtle.
Ako i dalje niste sigurni koje brašno za buhtle je najbolje upotrijebiti, problemu pristupite diplomatski i pomiješajte i glatko i oštro brašno u jednakom omjeru.
Koje brašno za buhtle upotrijebiti ovisi i o vašem ukusu te vrsti biskvita koju želite napraviti.
Pitate se koje je najbolje brašno za buhtle? U nastavku donosimo nekoliko savjeta koje brašno za tople, mirisne, mekane i bogato punjene buhtle je najbolje upotrijebiti