Ostavi sve što radiš i odvoji nekoliko minuta kako bi uživala u dnevnoj dozi čudnovatih malih životinja

Ako si u potrazi za sadržajem koji će ti izmamiti osmijeh na lice, ne moraš tražiti dalje

Ostavi sve što radiš i odvoji nekoliko minuta kako bi uživala u dnevnoj dozi čudnovatih malih životinja

Sve smo se u životu barem jednom susrele s mačićima ili štencima koji su nam potpuno rastopili srce. Baš kao i naši mališani, životinje su posebno znatiželjne i smotane kada su mlade i upravo nam tada pružaju sate i sate neprestane zabave. Svi znamo kako izgleda pačić ili janje, no jesi li ikada vidjela kako izgleda mali dupin ili beba vidra? Sve to i još mnogo više možeš potražiti u nastavku.

Image

Biramo 'Ljubimca tjedna': Nominiraj svog psa, mačku, pagigu, zamorca ili zmiju. Svi su dobrodošli

Hippo Shy GIF from Hippo GIFs


Iako su najslađi kada su maleni, kada se odlučuješ udomiti bilo koju životinju moraš biti svjesna da će jednog dana odrasti i da će biti u tvom život dugi niz godina. Zato odluke o udomljavanju nemoj donositi samo na temelju izgleda i ponašanja životinje dok je mlada. Ako nisi spremna na dugogodišnju obvezu, a i dalje želiš uživati u njihovim smiješnim njuškicama, odabrale smo nekoliko fotografija na koje se možeš vratiti svaki put kada se tako osjećaš. Spremi ovaj članak u svoj internet preglednik, sigurno ćeš ga poželjeti opet prelistati. 

Kapibara


Kapibare su najveći glodavci na svijetu. Žive diljem Južne Amerike, a građom jako podsjećaju na čupavu verziju nilskog konja. 

Vidra


Zanimljiva činjenica o vidrama je to što često znaju spavati na površini vode. Ako su u čoporu, vidre će se uhvatiti za šape kako ih voda ne bi razdvojila za vrijeme odmora.

Dik-dik


Dik-dik je minijaturna antilopa koja živi na jugu Afrike. Može narasti do svega 40-ak centimetara, a mladenci kada se okote doslovno stanu u šaku. Preslatko!

Oposum


Oposumi su tobolčari koji obitavaju u šumama i na poljima, ali ponekad mogu zalutati i u gradove gdje obično znaju prevrtati kante za smeće. Veličine su kao kućna mačka.

Tasmanijski vrag


Još jedan tobolčar, no za razliku od oposuma, živi samo u Tasmaniji. Vrlo je dobar i agresivan lovac, ali kada je još beba, moramo se složiti da je jako umiljat. 

Noj


Noj kao najveća ptica na svijetu ne može letjeti, ali zato može vrlo brzo trčati. Stanovnik je Afrike gdje ga se može vidjeti kako cijeli dan bezbrižno čupka biljke iz zemlje. Moramo priznati kako ovi mladunci imaju jako trendi uzorak na paperju. 

Ružičasti plamenac


Jesi li znala da se plamenac ne izlegne ružičast? Ptići ove vrste potpuno su bijeli, ali s vremenom poprime karakterističnu ružičastu nijansu zbog sastava hrane koju jedu. 

Leopard gekon


Iako većini ljudi pomisao na guštera nije nešto što će ih usrećiti, moramo se složiti da je ovaj mališan jako umiljat. Gekoni su postali vrlo popularni kućni ljubimci zbog svoje vesele prirode.

Lemur


Ovaj prstenastorepi lemur pripada skupini polumajmuna. Zbog stalnog gubitka staništa postali su ugrožena vrsta, ali su među najbrojnijim lemurima u zoološkim vrtovima. 

Jazavac


Iako su jazavci česti stanovnici hrvatskih šuma, rijetko kad ćemo ih vidjeti kako šetaju na otvorenom. Ove misteriozne životinje iz skupine zvijeri vode skriven život kopajući podzemne nastambe. 

Dupin


Dupini su vjerojatno najpoznatiji i najomiljeniji morski sisavci. Njihova vesela i znatiželjna priroda osvaja svakoga tko s njima dođe u kontakt.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.