Životna priča

Od milijuna žena do pravog muškarca: Ricky Martin slavi rođendan

Do danas je ostao najprodavaniji izvođač španjolskog govornog područja u SAD-u, a ženama diljem svijeta 2010. godine slomio je srce kada je javno priznao da je homoseksualac

profimedia-0480829254.jpg
Foto: Profimedia

Jedna od najvećih latino zvijeda na Badnjak slavi 49. rođendan, a mi smo se prisjetile života ovog miljenika milijuna žena čije je srce na kraju osvojio muškarac.

Ricky Martin rođen je 24. prosinca 1971. godine u Portoriku kao Enrique Martin Morales i kao jedino dijete Nereide Morales i Enriquea Martina. Kada je imao dvije godine, roditelji su mu se rastali, no unatoč tome, odgojen je u katoličkom duhu te je redovito odlazio na mise gdje je bio i ministrant. Već u dobi od šest godina počeo je pjevati, a inspiraciju je pronašao u svom djedu koji je bio pjesnik.

Započeo je karijeru pojavljujući se u raznim televizijskim reklamama u dobi od samo devet godina, a s 13 godina odlučio je otići na audiciju za bend po imeni Menudo. Bio je to početak njegove prave glazbene karijere, jer s bendom je snimio čak 11 albuma i zahvaljujući tome postao zvijezda u svojoj zemlji. Nakon pet godina s bendom, 1989. godine odlučio je krenuti svojim putem.

Već sljedeće godine potpisao je ugovor sa Sony Discos i 1991. objavio je svoj prvi samostalni album na španjolskom jeziku pod nazivom "Ricky Martin". Njegovi singlovi "Feuga Contra Feuga" i "El Amor de Mi Vida" ubrzo su se smjestili na vrh latino ljestvica. Cijelo to vrijeme Ricky je pokušavao uspjeti i u svijetu glume, pa se tako pojavio i u nekoliko serija, a kasnije je glumio čak i na Broadwayju.

Nakon što se 1995. godine njegov treći album "A Medio Vivir" prodao u tri milijuna primjeraka diljem svijeta, pjevač se proširio na druga međunarodna tržišta diljem Europe i Amerike i postao jedno od najvećih glazbenih imena na svijetu. Do kraja 90-ih Ricky je bio na vrhuncu svoje slave, a prvog Grammyja dobio je 1998. za najbolju latino pop izvedbu za pjesmu "Vuelve". Ubrzo nakon toga uslijedio je hit "Livin' la Vida Loca", pjesma koja je obilježila ljeto 1999., ali i cijelu glazbenu povijest kao jedan od najvećih pop hitova.

U svemu ide u prilog činjenica da Ricky Martin još i danas drži rekord najprodavanijeg izvođača španjolskog govornog područja u SAD-u.

Osim što je privlačio svojim glazbenim talentom, pjevač je cijelo vrijeme bio na glasu i kao jedan od najzgodnijih muškaraca, a za njim su uzdisale (i uzdišu!) žene diljem svijeta. A onda je 2010. milijunima žena slomio srce kad je priznao da je homoseksualac. Iako su svi u njegovom životu znali da 'igra za drugi tim', pjevač je ovu vijest objavio javno tek izlaskom svojih memoara 'Ja: Ricky Martin'. Tada je rekao da mu je s godinama sve teže padalo što živi u laži i da se tek ovim priznanjem istinski oslobodio.

"S ponosom mogu reći da sam sretni homoseksualac. Blagoslovljen sam time što jesam", rekao je 2010., dvije godine nakon što mu je blizance Mattea i Valentina rodila surogat majka.

shimmer fallback

Ricky Martin u Zagrebu 2016. godine

A šest godina kasnije, pronašao je i svoju pravu ljubav. Tada je upoznao slikara Jwana Yosefa, s kojim je iste godine u najstrožoj tajnosti stigao i u našu metropolu, gdje ih je ugostio prijatelj i modni stručnjak Viktor Drago. Dvije godine kasnije, 2018., u strogoj tajnosti uplovili su u bračnu luku. Iste godine, u njihovu četveročlanu obitelj stigla je i kćerkica Lucia, a već sljedeće godine i sinčić Renn.

Time je pjevač ostvario svoju dugogodišnju želju velike obitelji, a iako rijetko objavljuje fotografije svoje djece, ne krije kako u potpunosti uživa u očinstvu.

Ricky, sretan ti rođendan!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.