RTL POMAŽE DJECI

Nova multifunkcionalna soba za mališane s Goljaka: 'Toliko mi je ljepše da mi lupa srce!'

Zahvaljujući pomoći i velikodušnim donacijama gledatelja, osigurano je opremanje multifunkcionalne sobe za provođenje radne terapije na Goljaku

Goljak.PNG
Foto: RTL

Specijalna Bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama „Goljak“ javna je ustanova u kojoj se interdisciplinarno i timski provodi dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama iz cijele Lijepe Naše, a u cijeli proces uključen je velik broj različitih stručnjaka.

U Bolnicu svakodnevno dolaze mališani iz svih dijelova Hrvatske, a dio njih stiže na različite terapije u Dnevnu bolnicu, kao i na Odjel majka-dijete koji pruža obradu i bolnički habilitacijski tretman malenim pacijentima tijekom sedmodnevnog boravka u pratnji roditelja ili zakonskog skrbnika.

Većina terapija dosad se odvijala u prostoriji koja je bila u iznimno lošem stanju, s neprikladnom rasvjetom i izolacijom, te neadekvatno opremljena nefunkcionalnim namještajem i opremom. Upravo ti uvjeti onemogućavali su kvalitetno i svrhovito provođenje radne terapije s pedijatrijskim pacijentima, no sve se promijenilo nakon još jedne godišnje kampanje „Budi mi prijatelj“.

Naime, zahvaljujući pomoći i velikodušnim donacijama gledatelja, osigurano je opremanje multifunkcionalne sobe za provođenje radne terapije na Goljaku. Danas je prostor obnovljen te kvalitetno i primjereno svrsi opremljen za učinkovitiju i ugodniju radnu terapiju!

„Zahvaljujemo svima u svoje osobno ime, u ime ravnateljice i u ime ustanove što su nam omogućili uređenje ovako jednog kvalitetnog kabineta radne terapije koja djeluje u okviru Dnevne bolnice majka-dijete. Nakon ovog uređenja naši će pacijenti imati priliku da im pružimo jednu vrlo višu kvalitetu i viši nivo naših usluga, i na taj način će moći postizati što bolje rezultate i što uspješniji razvoj“, ističe dr. Sunčica Seki, specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije, voditeljica Dnevne bolnice odjela majka-dijete.

Image
Foto: RTL

„Ovo je prekrasno i bitno je da je prilagođeno djeci. Ono prije nije bilo, mislim nema se što komentirati, ovako bi trebala izgledati svaka prostorija u bolnici“ radosno dodaje i Tanja Sabljak, majka malenog pacijenta Noela.

„Toliko mi je ljepše da mi lupa srce!“ iskreno poručuje Noel kojem će u novom prostoru terapija biti značajno ugodnija i kvalitetnija.

Hvala vam što ste još jednom pokazali veliko srce i pomogli nam da mališanima iz cijele Hrvatske osiguramo uvjete za rehabilitaciju kakve zaslužuju.