Njuška koju ćeš zapamtiti

Dnevna doza slatkoće: Enzo je rođen s jedinstvenim madežom, a nas je osvojio na prvi pogled

Jesi li ikada vidjela zlatnog retrivera s crnom mrljom? Nama je Enzo prvi, a samo jedan pogled na ovog psećeg šarmera otkrit će ti i zašto je zvijezda Instagrama

profimedia-0178824324.jpg
Foto: Profimedia.hr

Enzo je rekorder u drijemanju, majstor u krađi čarapa, dugoprugaš kad je riječ o šetnji, nezasitan u davanju poljubaca i u maženju te Instagramuša, i to kakva! Na ovoj društvenoj mreži šarmantni zlatni retriver ima skoro 200.000 pratitelja, a sve što treba, ne bi li dobio like, je pokazati tu svoju neobičnu njuškicu.

Naime, zbog genetske mutacije, rođen je s velikom crnom 'flekom' na glavi.

"Enzo je bio jedini iz svog legla s crnom dlakom oko njuške", kaže njegov vlasnica Eli Castro te dodaje kako ga je upravo to učinilo popularnim na Instagramu. "Posebno nam je drago kada djeca s madežima pronađu Enza i vide koliko je lijep i voljen te im to podigne samopouzdanje", iskreno će Eli.

Enzova popularnost stoga ima svrhu. On potiče djecu diljem svijeta da prihvate svoju različitost. I sva ta dobra djela Enzo čini, a da toga nije ni svjestan.

Image
Mitovi o životinjama

Najslađe prijateljstvo: 10 pasmina pasa koje se odlično slažu s mačkama

No, itekako je svjestan teniske loptice koja ne može proletjeti kraj njegove njuške, a da u njoj ne završi. "On obožava kada mu bilo tko baci tenisku lopticu. Sjajan je u hvatanja, no ponekad malo spor pri vraćanju."

"Voli i maženje", govori Eli koja ga je dovela u svoj dom 2016. kada su mu bile dvije godine. Želiš li zaviriti u pseću svakodnevicu ove njuškeiz Austina u Texasu, pogledaj njegov Instagram profil. Osim ljudske, ima i cimericu u mačjem obliku.