BUDI MI PRIJATELJ

Njihovo sretno mjesto je uništeno! Pomozite u obnovi prostora za terapiju Udruge KAS Sisak

Započela je još jedna humanitarna kampanja "Budi mi prijatelj" tijekom koje humanitarna udruga „RTL pomaže djeci“ prikuplja donacije koje će pomoći u realizaciji projekata diljem Hrvatske, a kojima je cilj osigurati zdravije, kvalitetnije i sretnije dječje dane onim najmlađima.

IMG-20231103-WA0002.jpg

Jedan od ovogodišnjih projekata je i onaj u Udruzi KAS iz Siska. Samo pola sata bilo je potrebno da nestane sve što su volonteri udruge skupljali 21 godinu. U poplavi koja je pogodila Sisak u svibnju ove godine potpuno je uništen posjed Udruge, a time i prostorija koja je služila za terapiju i rehabilitaciju, ali i igru, proslave i druženje 60 korisnika udruge, djece s teškoćama u razvoju.

Udruga KAS već više od dva desetljeća uspješno djeluje, a glavni joj je cilj poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Kroz svoje projekte udruga skrbi i o drugim ranjivim skupinama društva, kao što su starije osobe, mladi s neprilagođenim ponašanjem i sl. Osnovna djelatnost udruge je organizacija i provođenje terapija uz pomoć konja kao metode rehabilitacije i rekreacije kod osoba s urođenim ili stečenim invaliditetom, promicanje zdravlja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te pravilna socijalizacija.

U potpuno uništenoj igraonici provodile su se različite terapije uz pomoć didaktičke opreme, organizirana su druženja i brojne ostale aktivnosti s malenim korisnicima s teškoćama u razvoju. Kako Udruga i prije poplave nije imala natkriveno jahalište, u svrhu održavanja kontinuiteta vježbanja u periodima nepovoljnih vremenskih uvjeta i zimskih mjeseci, sve aktivnosti također su se održavale u prostoriji igraonice.

Obnavljanje igraonice koja je za ovu djecu postala sigurno i sretno mjesto te drugi dom, od iznimne je važnosti jer se terapija na koju ondje odlaze trenutno ne može provoditi, a ona je od iznimne važnosti ne samo za njihovo fizičko, nego i psihičko stanje.

''Sve je otišlo i nemamo ništa, ništa više... Odnijela ih je voda... Htjeli bismo se igrati s novim igračkama'', poručuju iskreno sisački mališani, korisnici udruge.

Samo zajedno možemo vratiti sve što je izgubljeno i opremiti prostoriju Udruga KAS jer ova djeca ne zaslužuju ništa manje!

I zato, priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji 'Budi mi prijatelj' pozivom na humanitarni broj udruge 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama karticom direktno putem internetske stranice Udruge.