Teška stvarnost

Nika Ilčić objavila iskrenu ispovijest o obiteljskom nasilju: 'Pazite s kim ulazite u vezu i slušajte mamu'

Poznata influencerica doživjela je psihičko i fizičko nasilje u vezi, a sada je detaljno objavila što je sve prošla i koliko se teško oporaviti nakon mučne situacije i puno kleveta

BeFunky-collage (15).jpg
Foto: Nika Ilcic/Instagram

Hrvatska influencerica Nika Ilčić doživjela je psihičko i fizičko nasilje u vezi, a sada je objavila video u trajanju od sat i 35 minuta u kojem je objasnila što se sve događalo prije no što je uhićen njezin bivši dečko. Njezin bivši partner, srpski tiktoker Marko Arsenijević, pravomoćno je osuđen zbog nasilja. Nakon prijave i uhićenja bio je zadržan u pritvoru 48 sati, a zatim 30 dana. Kako navodi influencerica dobio je osam mjeseci uvjetne kazne zatvora te zabranu prilaska u trajanju od tri godine.

Prijava se dogodila nakon incidenta koji se odigrao ovog svibnja. Kako Nika opisuje, događaj koji se prethodio uhićenju započeo je sa svađom koja je trajala cijeli dan, vezano za financije, a onda se odučila vratiti za Zagreb te se počela pakirati. Njemu je zasmetao njezin kofer koji je bio na krevetu i nije mogao snimiti video te je Marko zatim postao agresivan. Kako dalje navodi, počeo ju je gušiti i bacati po podu. Kako je objasnila, i prije je u njihovom odnosu bilo nasilja. Ubrzo je došlo do trenutka kada je počela vrištati, što je privuklo pažnju susjeda. Dok je susjed kucao na vrata, Marko je, u pokušaju da sebe prikaže u boljem svjetlu, počeo snimati videu u kojem tvrdi da nije ništa loše učinio. Susjed je, prema Nikinim riječima, intervenirao i pozvao policiju dok je ona, vidno potresena i s ozljedama, čekala ispred zgrade.

Nika je dalje detaljno objasnila kako je funkcionirala njihova veza, koje probleme su imali i kako je na nju utjecala cijela situacija, ali i u kakvim je odnosima bila s njegovim roditeljima. U video je dodala i snimke na kojima se vide posljedice zlostavljanja. Nika je između ostalog poslala važnu poruku ženama da "paze s kim ulaze u vezu i da slušaju mamu jer mama je uvijek u pravu".

Nika Ilčić je jedna od najpoznatijih influencerica i youtuberica u Hrvatskoj, a na Instagram profilu ju prati više od 200 tisuća ljudi. Nikin javni istup još je jedan tužan podsjetnik na ozbiljnost problema obiteljskog nasilja i važnost pružanja podrške žrtvama, ali i podsjetnik da ne okrećemo glavu vidimo li da netko trpi nasilje. Promjene kreću od pojedinaca, ne zaboravi.

POGLEDAJ VIDEO: Kako uspješno postaviti granice u odnosima?