Nekoliko savjeta o tome kako dezinficirati rublje

Prije nego kažemo kako dezinficirati rublje, morate znati da su pranje i dezinficiranje rublja dvije vrlo različite stvari.

Nekoliko savjeta o tome kako dezinficirati rublje

Znate li da već i sama perilica rublja u prosjeku sadrži više od 100 milijuna bakterija, uključujući E. Coli, stoga je najopasnije prati donje rublje na niskim temperaturama. Takvo rublje treba dezinficirati, a kako doznajte u nastavku.

Jedini način za riješiti se bakterija, virusa i grinja je pranje rublja na temperaturama višim od 40 Celzijevih stupnjeva i u kombinaciji s deterdžentom koji sadrži bjelilo. 

ImageAko rublje ipak perete na nižim temperaturama svakako razmislite o tome kako dezinficirati rublje  i upotrijebite dezinfekcijsko sredstvo uz deterdžent.

Alkoholni ocat je odlično sredstvo koje će vam uvijek pomoći ako se pitate kako dezinficirati rublje.
Svaki put kada ga ulijete u dozu za omekšivač on će dezinficirati vaše rublje a ono će ujedno imati lijepi svježi miris bez potrebe da koristite omekšivač.

Naravno, postoje sredstva kojima se može dezinficirati rublje koje se ne smije prati na visokim temperaturama, ali takva sredstva možete napraviti i sami.

Sredstvo za dezinficiranje rublja možete napraviti sami, a potrebno vam je:
- Destilirana voda
- izopropilni alkohol (70%)
- mala bočica s raspršivačem

Bočicu možete spremiti i upotrijebiti kad god poželite, a najbolje poprskati njime robu koju ste stavili na sušenje.
Na vama je da probate ove savjete kako dezinficirati rublje, a naša je dužnost da vam ih prenesemo jer volimo brinuti o našem zdravlju, ali i ekologiji.