Nekima izvrsno, a neki smanjili ocjene zato što su prvi put nešto jeli

Sredina je tjedna u 'Večeri za 5 na selu' iz Garešnice i okolice, a večeras je ekipu ugostila konobarica Mirna!

Mirna Koren.PNG

Večeru je pripremala u Garešnici, a za goste je pripremila predjelo naziva Rolling on the river, glavno jelo Purica voli bijelo i desert You raise me up. Domaćica je bila jako zadovoljna kako je sve prošlo, a bila je uvjerena da se kolač najviše svidio gostima, što nije bilo tako jer je Ljiljani i Borislavu smetalo puno kave. A premda su njoki u glavnom jelu bili ukusni, Jurici je smetalo što ne izgledaju kao njoki dok je Berislav prigovorio na količinu tako da su oni i pokazali najmanje ocjene pa je Mirna dobila 34 boda i sada je trenutačno na trećem mjestu.

shimmer fallback

Mirna je dočekala goste sa sviračima i svi su odmah zapjevali, a potom nazdravili rakijom i likerom od vina. „Rakija je bila dobra, ne mogu reći da je bila loša“, u svom stilu komentirao je Borislav, a potom su svi zaplesali. „Trebalo nam je da se malo zagrijemo“, zaključila je Ljiljana.

shimmer fallback

Rolade od ajvara i špinata punjene sirom i šunkom domaćica je poslužila za predjelo, a svima se svidio izgled rolada. Borislav nije htio puno jesti jer je objasnio da je njemu kasno za večeru, ali pohvalio je predjelo. Svidjelo se i Ljiljani koja je ipak imala malu zamjerku. „Okus predjela bio mi je dobar, ali mi je u siru falilo soli“, objasnila je, a Karlo dodao: „Sve je bilo izvrsnog okusa.“ Jurica je komentirao kako njemu nije sjelo, ali pojeo je dva komada iz poštovanja prema domaćici.

shimmer fallback

Za glavno jelo Mirna je poslužila pureće medaljone u bijelom umaku. „Glavno jelo bilo je okusom odlično. Njoki su bili malo čudnog oblika, što mi se svidjelo, bili su odličnog okusa kao i meso“, pohvalio je Karlo domaćicu. „Puretina je bila dobra, nije bila suha, ali umak je bio dosta kiselkast, trebao je biti blaži“, rekao je Borislav. I Ljiljani i Jurici je sve bilo jako fino.

shimmer fallback

Tiramisu je Mirna poslužila za kraj večere. „Kolač je bio izgledom lijep, bio je dovoljno sladak, ali meni je bilo previše kave“, komentirala je Ljiljana, a s njom se složio i Borislav koji je rekao: „Okusom je bio u redu, nije bio presladak, ali bilo bi dobro da je bilo malo manje kave. Jurici i Karlo bio je odličan i nije im bio prejak.

shimmer fallback

Nakon poklona još su malo nazdravili za kraj večere i potom ocijenili domaćicu. Karlo je dao još jednu desetku ovaj tjedan zato što mu se sve svidjelo; od jela do atmosfere, Ljiljani se nije svidio tiramisu pa je dala ocjenu manje, a najzahtjevniji gosti bili su Jurica i Borislav. „Nikad nisam jeo takvo predjelo, baš mi nije sjelo i njoki nisu bili njoki“, rekao je Jurica i dao ocjenu osam dok je Borislav dao sedmicu uz objašnjenje: „Umak mi je bio kiselkast i njoka je bilo malo.“

shimmer fallback

Sutra kuha Karlo koji se pokazao kao super gost, a kakav će biti domaćin - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.