Ne kaže se uzalud 'kakav vlasnik, takav pas' - a ove fotke to i dokazuju

Serija fotografija pod nazivom 'Izgledaš li kao svoj pas' pokazuje nevjerojatnu sličnost vlasnika i njihovih kućnih ljubimaca

profimedia-0068935107.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kažu da kućni ljubimci i njihovi vlasnici s vremenom postaju sve sličniji, i iako je istina da su slični, ako je sudeći prema jednom istraživanju - sličnost vlasnika i njihovih ljubimaca nema toliko veze s vremenom, koliko s odabirom ljubimca već na samom početku.

Image

Znanost je objasnila zašto psi sliče svojim vlasnicima

"Vlasnici pasa ne počinju s vremenom sličiti na pse ni obrnuto, nego se još prilikom odabira životinje javlja naša prikrivena sklonost da budemo u okruženja bića i predmeta koji su slični nama, odnosno koji su nam poznati", objasnili su istraživači.

U njihovom istraživanju sudjelovalo je 500 ljudi, a ispitanici su dobili zadatak da spoje fotograiju psa s fotografijom vlasnika. Nevjerojatno ili ne, ali u čak 80 posto slučajeva, ispitanici su uspjeli spojiti vlasnika i njegovog psa samo na temelju fotografija lica.

Da ova tvrdnja itekako drži vodu, dokazao je britanski fotograf Gerrard Gethings koji je stvorio seriju fotografija pod nazivom 'Izgledaš li kao svoj pas' te istaknuo tu nevjerojatnu sličnost vlasnika i njihovih kućnih ljubimaca.

Naime, ovaj fotograf snimao je usporedne portrete kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika  - a rezultati su zaista urnebesni, stoga smo u nastavku izdvojile najzabavnije primjere. Moramo priznati da, što dulje gledamo u ove fotke, to su one više smješnije. 

Henry i Hope

Charlotte i Caspar

Elle i Yasmin Le Bon

François i Antoine

Cenk i Horst

Harry i Hattie

Jessica i Buddy

Djevojčica i štene

Sergei i Spike

Tessa i Ciccio