Napravi sama: Posljednji viralni hit su retro televizori pretvoreni u krevetiće za mačke, a mi znamo i kako ih napraviti

Dobrih ideja nikad previše, a jedna od posljednjih zasigurno će se svidjeti svim vlasnicima mačaka. Radi se o vjerojatno najslađem DIY krevetiću za mačke koji smo vidjele

Napravi sama: Posljednji viralni hit su retro televizori pretvoreni u krevetiće za mačke, a mi znamo i kako ih napraviti

Jedna od pozitivnih strana interneta je što je zaista pravo leglo informacija i ideja. Dobrih ideja nikad previše, a jedna od posljednjih zasigurno će se svidjeti svim vlasnicima mačaka. Radi se o vjerojatno najslađem DIY krevetiću za mačke koji smo vidjele.

Image

Deset veličanstvenih: Ovo su najskuplje mačke na svijetu, od Ashere do Maine Coona


Naime, sve što ti treba je stari retro televizor kojeg možeš pronaći na Hreliću, raznoraznim oglasnicima, a možda čak i na svom tavanu. Ne samo da će stari televizor poslužiti kao udoban krevetić za tvoju mačku, već će se u tvom domu uklopiti kao sjajan dekorativni detalj.


Budući da društvenim mrežama već neko vrijeme kruže ovi originalni krevetići, istražile smo kako ga možeš sama napraviti. Proces je zbilja jednostavan, a krajnji rezultat više nego zabavan. Uostalom, kad se mačka ugnijezdi, izgleda kao da gledaš uspavanu macu na televizoru. Genijalno! 1. korak: Pronađi TV

Vjerojatno najkompliciraniji korak je pronaći stari televizor, ali kao što smo spomenule, jedan psojet Hreliću, trgovinama antikvitetima ili raznoraznim oglasnicima te stranicama poput eBaya i zasigurno ćeš pronaći svoj primjerak po pristupačnoj cijeni.

2. korak: Rastavi

U ovom koraku trebat će ti odvijač, šakrice, a možda i još pokoji alat kako bi uspješno rastavila cijeli televizor, izvadila staklo, sve žice, gumbiće i druge sitnice te na kraju ostala sa šupljom unutrašnjosti.

3. korak: očisti i oboji

Jednom kad rastaviš tv, baci sve što ti nije potrebno i zadrži sve ostalo (brojčanike, vijke, antenu za izgled). Ako želiš obojiti televizor, plastično kućište očistite sapunom i vodom. Kad sve očistiš, poprskaj televizor izvana bojom u spreju te pusti da se dobro osuši.

4. korak: Sastavi

Nakon što si nanijela nekoliko sloja boje i ostavila da se osuši, možeš vratiti televizor i brojčanike u prvobitno stanje. Svakako priazi da nema oštrih dijelova na kojima bi se tvoja mačka mogla ozlijediti. Stavi dekice unutra ili obloži unutrašnjost nekom drugom tkaninu i tvoj retro tv krevetić za mačku je gotov!

Ako ti se sviđa ideja, ali nemaš vremena ni volje baciti se u ovakav DIY projekt, u online trgovini Etsy pronašle smo ručno rađeni krevetić za mačke u ovom stilu stoga u svakom slučaju možeš svojoj mački pružiti ovo udobno retro iskustvo.

Image


(Foto: Etsy)