Napeta borba za prvo mjesto - Lorenta i Duška imaju isti broj bodova!

U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' kandidati su otišli u Podgreben na blagdansko druženje kod knjigovotkinje Lorente.

glavno jelo.PNG

Lorentin glavni razlog za prijavu bio je promocija njezina kraja, a gostima je za pripremila predjelo naziva Slasno i masno, glavno jelo Od Božića do Božića i desert A ća te volin… jooo. Večera je dijelom bila tradicionalna; naresci su se svidjeli svima osim Duški koja je očekivala zahtjevnije predjelo, prigovorila je i pašticadi u glavnom jelu, a i desert ju nije oduševio… No na kraju je Lorenta dobila 37 bodova i sada dijeli prvo mjesto upravo s Duškom!

Image

Raspjevani gosti stigli su do Lorente, koja je bila vesela kao i prijašnjih dana te ih ponudila orahovcem, višnjevcem i travaricom. „Baš je bilo po domaći; dobrodošlica sa smokvama, bajamima, orasima i aperitivi su svi naši domaći“, rekla je Duška koja je pohvalila orahovac. „Ja sam probao višnju i bila mi je baš dobra“, dodao je Mario.

Domaćica je prvo poslužila bogatu platu s narescima i sirevima. Anđelku i Mariju jako se svidjelo što je hrana poslužena na drvenoj dasci jer je to baš tradicionalno, a i Marici je to baš bilo super. „Od Lorente sam očekivala ipak malo zahtjevnije predjelo, nisam očekivala samo nareske“, komentirala je Duška koja je smatrala kako i pršut nije domaći. Ostalima se sve svidjelo.

Image

Pašticada s palentom i krumpirom poslužena je za glavno jelo. „Meso se jako listalo, nije bilo sočno, otišao je vodeni dio iz umaka, pregust je bio, dominirala je ta suha šljiva koju i ja stavljam…, ali falilo je malo jušnosti“, rekla je Duška, a Mario je dodao kako je pašticada bila po njegovu ukusu jedino je njemu malo nedostajalo slanine. „Glavno je jelo po okusu bilo odlično; svi okusi, slatko, kiselo, vino - sve je bilo odlično“, zaključila je Marica.

Kremasti kolač Lorenta je poslužila za kraj večere, a Duška je odmah komentirala da joj fali neka podloga na tom kolaču - možda keks na maslacu ili neki tanki biskvit, a nije joj se svidjelo ni što je domaćica pokraj kolača stavila nejestivi cvijet. Marica je otkrila kako ju je oduševio desert i da joj je to bio najbolji dio večere.

Image

Nakon poklona gosti su izašli u dvorište, gdje su ih dočekali vilenjaci i gajdaš, a potom su svi zapjevali božićne pjesme. Marica i Mario dali su najviše ocjene zato što im je sve bilo ukusno i odlično, Anđelka je malo zasmetalo što je večera bila najavljena kao tradicionalna, ali pred kraj nije bila takva pa je dao ocjenu devet, a Duška je dala ocjenu osam i rekla: „Predjelo mi je bilo preobično, u glavnom jelu bilo mi je suho meso i u desertu mi je falila podloga.“

U završnici kuha Anđelko, a može li on nadmašiti Dušku i Lorentu - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.