Najslađa njuška: Ruski hrt osvojio je svijet njuškom dugačkom 30 centimetara

Eris the Borzoi dvogodišnji je ruski hrt iz Richmonda u Virginiji, a broji preko 186 tisuća pratitelja na Instagramu

Najslađa njuška: Ruski hrt osvojio je svijet njuškom dugačkom 30 centimetara

Svatko od nas ima neke jedinstvene osobine - izbuljene oči, nakrivljen prst, dugačak vrat, uske bokove - kakva god ti karakteristika padne na pamet, netko to sigurno ima. No postoje neki primjeri koji to nadilaze, neke osobine koje su toliko jedinstvene da mogu gotovo odmah privući nečiju pažnju. Jedan takav primjer je i ruski hrt Eris the Borzoi, koji ima izuzetno dugačku njušku od 30 centimetara, a njeni vlasnici tvrde da ima nos svjetskog rekordera.

Image

Ružičasti mops Milkshake jedan je od manje od 100 takvih na svijetu i uistinu je poseban


Par iz Richmonda u Virginiji, Lily i Savannah, posvojili su je i doveli kući u srpnju 2018. Tada je bila samo štene i nitko nije ni slutio koliko će narasti ona, ali i njezina njuška. Tek nedavno je proslavila svoj drugi rođendan, a ubrzo je postala i svjetska Instagram senzacija s preko 186 tisuća pratitelja. 

Lily i Savannah isprva su otvorile Instagram profil kao neku vrstu foto-dnevnika, mjesto na kojem će objavljivati Erisine slike i pratiti njezin rast.


"Uvijek smo se nadale da ćemo s drugima podijeliti malo sreće i osmijeha koje Eris donosi u našu kuću. Toliko nam je drago da možemo dodati malo svjetlosti u ova svijet", svoju su sreću vlasnice podijelile s Bored Panda.


Borzoi pasmina, poznatija kao ruski hrt, potječe iz 17. stoljeća iz Rusije. Aristokracija je ovu pasminu iznimno voljela zbog njezinog osebujnog izgleda i izuzetno dobrih lovačkih vještina, jer su u to vrijeme aristokrati često organizirali velike lovačke zabave. 

Borzoi u doslovnom prijevodu znači "brz", a ovi su psi inače poznati i pod nazivom ruski vukovi ili vukodlaci, kao i hodajući oblaci. Neovisne su i atletske pasmine, a obično su vrlo tihi jer ne laju tako često i dobro se prilagođavaju prigradskom životu. 

I Eris se ubrzo prilagodila svom novom životu, a koliko je jedinstvena dokazuju fotografije koje njezine vlasnice iz dana u dan objavljuju na Instagram profilu - izdvojile smo neke najzanimljivije. 


Njuška od 30 centimetara i snježno bijela dlaka čine ju jedinstvenom


Nedavno je proslavila drugi rođendan, a vlasnice su ju počastile kolačićem

Nakon napornog dana, Eris najviše voli odmoriti

Zijevanjem svojim vlasnicama daje do znanja da je dosta igre i da je spremna za spavanje

Voli se igrati i sa svojim plišancima

Ovako je uzbuđena kada vidi svoje vlasnice

Ovim pogledom daje do znanja da želi hranu

Obožava torte, pa makar i one plišane

U dvije godine naučila je pozirati kao prava dama

Sa sigurnošću kažemo da je Eris naša najdraža njuška s Instagrama