Kakav luksuz

Privatni komadić raja: Pronašle smo najskuplje otoke poznatih i slavnih

Svjetski poznate face, tragajući za mirom i godišnjim odmorom bez paparazza i obožavatelja koji žele autogram, sve se više odlučuju za kupnju vlastitog otoka gdje se mogu sakriti od očiju javnosti i uživati u svojoj privatnosti

profimedia-0286905947.jpg
Foto: Profimedia

Zamisli da imaš puno novca, i da si uz to još poznata i slavna ličnost, a dosadili su ti luksuzni hoteli, jahte, resorti i elitne vile. Jedino logično rješenje je kupnja vlastitog otoka. Cijena? Prava sitnica! Trebat će ti samo par milijuna dolara, ali što je to za zvijezdu poput tebe.

Image
Stare kao vino

Godine im dobro stoje: Ovi holivudski glumci stare kao dobro vino

Kada samo i pomislimo na poznate glumce i pjevače, odmah nam kroz glavu prođe stanje njihovog bankovnog računa i glamurozan život kakav smo vidjeli samo na filmovima. Životi bogatih i slavnih nedvojbeno su vrlo uzbudljivi. Svjetski poznate face, tragajući za mirom i godišnjim odmorom bez paparazza i obožavatelja koji žele autogram, sve se više odlučuju za kupnju vlastitog otoka gdje se mogu sakriti od očiju javnosti i uživati u svojoj privatnosti.

A to su napravile i neke holivudske zvijezde koje su iskeširale milijune dolara za luksuzne privatne otoke. Neke od takvih najljepših privatnih komadića raja izdvojile smo u nastavku.

Johnny Depp

shimmer fallback

Poznati holivudski glumac svoj je raj na zemlji kupio 2004. godine kada je za njega iskeširao 5 milijuna dolara. Otočić pod nazivom Little Halls Pond Caya nalazi se na Bahamima, ima šest plaža i luksuznu vilu u stilu građenu u stilu ranča. Otok je potpuno energetski samoodrživ što znači da se sve pokreće na solarnu energiju, a otokom se kreće putem električnih automobila za golf.

Leonardo DiCaprio

shimmer fallback

Od Hollywooda do ekoturizma. Leonardo DiCaprio svoj je privatni otok vrijedan 1.75 milijuna dolara spasio od deforestacije. Otočić Blackadore Cay koji se nalazi u karipskom moru sada je luksuzni resort s mnogobrojnim biljnim i životinjskim vrstama. Slavni glumac nazvao je otok 'rajem na zemlji' i zaljubio se u njega na prvi pogled.

Mel Gibson

Otok Mago na Fidžiju samo je jedan od brojnih luksuznih posjeda slavnog glumca. Otok vrijedan 15 milijuna dolara Mel Gibson je kupio 2005. godine. Zanimljivo je da je u 19. stoljeću taj vulkanski otok bio plantaža pamuka, i jedan je od najvećih privatnih otoka u južnom Pacifiku. Iako ga je kupio prije sedam godina, i dalje relativno nerazvijen bez luksuznih sadržaja.

Eddie Murphy

shimmer fallback

Slavni glumac otok je kupio 2007. godine a za njega je izdvojio čak 15 milijuna dolara. Otočić Rooster Cay nalazi se na Bahamima u neposrednoj blizini glavnog grada Nassaua. Na otoku se njeguje njegova prirodna flora i fauna i ne postoje luksuzni objekti, a holivudska zvijezda ga koristi za osobni odmor i užitak.

Celine Dion

shimmer fallback

Svjetski poznata pjevačica uvijek je skrivala svoj privatni život kao i živo svoje obitelji, a to je vrlo vjerojatno bio jedan od razloga da se odluči za kupovinu privatnog otoka. Slavna diva na otoku Ile Gagnon koji se nalazi u kanadskom Quebecu izgradila je luksuznu rezidenciju u stilu francuskih dvoraca. Cijena ovog posjeda nije poznata.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.