Ponosno ih nose

Obline su IN: Najljepše slavne žene s figurom pješčanog sata

Još su legendarne ljepotice poput Marilyn Monroe i Sophije Loren osvojile svijet sa svojom savršenom figurom pješčanog sata, a da se ovaj oblik tijela ponovno slavi - dokazuju i brojne lavne dame današnjice koje ponosno ističu svoje obline

figura pješčanog sata.jpg
Foto: Profimedia

U posljednjih 15-ak godina, čini se da je Hollywood imao samo jedan idealan tip tijela - vrlo, vrlo vitak. Naravno, neke su starlete imale malo oblina, ali općenito, prosječna slavna žena bila je mršava i sitna, bez oblina na vidiku.

Image
Odlične vijesti

Veće obline znače sretniji i duži život? Tako barem tvrde stručnjaci

U posljednje vrijeme taj ideal se mijenja. Javnost želi vidjeti slavne žene koje predstavljaju različite veličine tijela, a ne samo veličinu XS. Želi vidjeti slavne žene koje imaju obline - i iako se to može činiti kao radikalno odstupanje od idealiziranog tijela u Hollywoodu, oblik tijela s oblinama zapravo je neka vrsta povratka.

Prije nekoliko desetljeća, upravo su žene sa savršenim figurama pješčanog sata osvajale srca diljem svijeta. Sophia Loren, Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor samo su neke od legendarnih ljepotica s ovim oblikom tijela.

A da se figura pješčanog sata vratila u velikom stilu, dokazuju to i brojne slavne dame koje se ponose svojim oblinama i ističu svoje ženstvene figure. U čast ovog povratničkog trenda, izdvojile smo 10 najljepših slavnih žena s figurom pješčanog sata.

Salma Hayek

Salma Hayek već godinama ponosno pokazuje svoje obline pješčanog sata. Kada je tek stjecala slavu u Hollywoodu, vjerojatno su joj bezbrojni izvori govorili da treba još malo smršavjeti kako bi odgovarala holivudskom idealu. Srećom, nije slušala nikoga, a danas je ova 55-godišnja glumica i dalje jedna od najljepših žena svijeta s itekako uspješnom karijerom iza sebe.

Beyonce

Kad se tek probijala u glazbenom svijetu sa svojom grupom Destiny's Child, definitivno je imala obline, ali grupni kostimi koje je nosila nisu to uvijek dobro pokazivali. Kako se transformirala u solo zvijezdu, njezin se cjelokupni stil značajno razvio - a puno toga uključuje skretanje pozornosti na nevjerojatnu figuru pješčanog sata ove 40-godišnje zvijezde.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson praktički je postala poznata po svojoj građi pješčanog sata. Ima obožavatelje diljem svijeta koji apsolutno obožavaju njezine obline, a sa svojim plavim pramenovima, nevjerojatnim talentom i stilom odijevanja koji ističe njezine prednosti, ova 36-godišnja glumica neodoljivo podsjeća na raniju eru u Hollywoodu. Naravno, i dalje izgleda elegantno prema modernim standardima - ali ima onu pravu dozu vintage stila u sebi koji toliko volimo.

Jennifer Lopez

Oblik tijela pješčanog sata možda je sada vrući trend, ali kad je Jennifer Lopez tek bila na početku svoje karijere, to definitivno nije bio slučaj. Međutim, Lopez je znala da ima nešto posebno i bila je odlučna da bude svoja - u svom prirodnom obliku, a danas je to postao jedan od njezinih zaštitnih znakova. Da ne spominjemo, čini se da kako je ova 52-godišnja pjevačica svake godine sve mlađa i mlađa, pa očito nešto radi kako treba!

Kate Winslet

Kate Winslet je u industriji već duže vrijeme, a kako je njezina slava porasla, iskoristila je svoj utjecaj kako bi progovorila o problemima u Hollywoodu. Ova 46-godišnja Oskarovka velika je zagovornica toga da časopisi ne retuširaju fotografije i stvaraju nerealne standarde ljepote, a također je otvoreno govorila o činjenici da se definitivno smatra jačom glumicom, barem prema standardima Hollywooda. Međutim, prilično smo sigurni da bi se svatko složio da je njezina građa pješčanog sata apsolutno savršena. Ovo je njezin oblik tijela i ona ga je prihvatila - i posljedično, inspirirala je nebrojene obožavatelje diljem svijeta da prigrle i svoja tijela.

Sofia Vergara

Kada je Sofia Vergara uskočila na scenu kao lik Glorije Pritchett u seriji Modern Family, svijet se gotovo odmah zaljubio u ovu, danas 49-godišnju latinoameričku glumicu. Ona je vitka žena, da, ali ima apsolutno lude obline - a kostimografi showa točno su znali kako ih istaknuti. Međutim, sama Vergara naučila je u potpunosti prihvatiti svoju građu pješčanog sata - rijetko ćeš je primijetiti na crvenom tepihu u nečemu drugom osim u haljini koja ističe njezine obline.

Christina Hendricks

Kada se serija Mad Men počela prikazivati 2007. godine, svijet je postao opsjednut vintage svime - vintage, vintage kostimima i vintage frizurama. Iako su sve žene u showu izgledale fenomenalno u svojoj vintage odjeći, jedna od glumica nosila ju je bolje od većine - Christina Hendricks. Ova 46-godišnja crvenokosa glumica ima klasičnu figuru pješčanog sata koja je stvorena za takvu odjeću, a posebno je sjajno izgledala u stilovima koji su isticali njezine obline. Čak i danas na crvenom tepihu često bira haljine koje imaju pomalo stari holivudski ugođaj jer laskaju njezinim oblinama i pritom uvijek izgleda besprijekorno.

Kim Kardashian

Sa svojim legendarnim oblinama i nevjerojatno uskim strukom, Kim Kardashian vjerojatno je najslavniji prikaz figure pješčanog sata današnjice. Ova 41-godišnja zvijezda redovito ističe da se iza njezine ženstvene figure kriju sati i sati napornog rada i truda, od prehrane pa sve do vježbanja, a mi ćemo dodati - i definitivno nekoliko kirurških zahvata.

Monica Bellucci

Od svog prvog pojavljivanja kao glumice i modela iz 90-ih, Monica Bellucci izaziva senzaciju gdje god da dođe. Sa svojim oblinama iz snova, razarajućim šarmom i legendarnim seksipilom, ova 57-godišnja talijanska glumica čak je nekoliko puta proglašena "najljepšom ženom na svijetu", a njezina figura pješčanog sata definitivno je pridonijela ovoj tituli.