Najljepša i najjednostavnija dekoracija od povrća

Najjednostavnija dekoracija povrća, ako je napravljena s ljubavlju i pažnjom bit će ujedno i najljepša onom za koga ste je pripremili, a vi znate najbolje tko je vrijedan vašeg truda

Najljepša i najjednostavnija dekoracija od povrća

Kod nekih dekoracija od povrća važan je oblik, veličina, kao i boja povrća koje se koristi, kako bi se postigao željeni efekt. Kod drugih važno je koliko sebe unesete u izradu dekoracija.

Koja je najljepša dekoracija od povrća? Pa najljepša je dekoracija ona koju ste sami napravili iako zasigurno neće biti ni blizu onih dekoracija od povrća koju bi napravili vrhunski kuhari, no važno je probati i voljeti ono što radite.

ImageStoga slobodno se upustite u svaku igru pa tako i u igranje s povrćem.

Za dekoracije od povrća najbolje je koristiti krastavac, mrkvu i rotkvice, iako se tu može iskoristiti još mnogo povrća, kao što su gljive, buće, ali i lisnato povrće.

Ukrasiti svečanu trpezu  moguće je dekorativnim ružama i labudovima od rotkvica, a oblike i ideje možete osmisliti sami.

Mnogo svjetskih kuhinja čak nudi veliki izbor recepata za dekoracije od povrća ili predjela koja se poslužuju uz glavna jela.
Moramo priznati da se uz malo strpljenja, kreativnosti i dobre volje mogu dobiti nevjerojatne dekoracije. No, ipak savršenstvo prepustimo stručnjacima, a mi uživajmo u malim i svakodnevnim dekoracijama hrane koju pripremamo uz koju će dekoracija od povrća biti popratni i neizostavni ukras.