Najbolji savjeti za fotografiranje mobitelom

Slika govori više od tisuću riječi, a posebno uspješna fotografija koja uhvati trenutak

Najbolji savjeti za fotografiranje mobitelom

Fotografiranje mobitelom postalo je daleko učestalije nego u vrijeme kada nam je za fotografiranje bio potreban foto-aparat. Danas se fotografiranjem mobitelom bavimo gotovo svi. Da bi naše fotografije bile odlične i rado dijeljene potrebno je pročitati koji su to najbolji savjeti za fotografiranje mobitelom.

shimmer fallbackZa dobru fotografiju potrebno je mnogo više od dobrih tehničkih specifikacija samog mobitela pa evo koji su to najbolji savjeti s kojima će vaše fotografije napravljene mobitelom izgledati vrhunski.

Najvažnije su postavke kamere jer mnogo mobitela ignorira maksimalnu rezoluciju kamere i odabire onu nižu u prilog modernijeg formata fotografije od 16:9. Takvim se formatom izgubi dio fotografije koji ide u visinu, a takva fotografija ima i manje je detalja u nižoj rezoluciji. Savjet je - svakako uđite u postavke kamere i odaberite najvišu rezoluciju.

Ako već postavljate rezoluciju uključite i „rešetke tj. mrežu - 9 x 9 grid“ koje nas vode u sljedeći savjet.

Treći savjet za fotografiranje mobitelom je da poštujete pravilo trećine što je jedna od osnovnih tehnika kompozicije u fotografiji. 

Svaka fotografija podijeljena na 9 jednakih dijelova dvjema horizontalnim i vertikalnim linijama. Ideja je da željeni objekt fotografije bude  smješten u jedno od 4 sjecišta tih linija. Time fokus oka ide direktno na objekt, fotografija je privlačnija i razmjernija. - Ovo je pravilo trećine kojeg ako se bavite fotografijom morate poznavati. Svi savjeti za fotografiranje mobitelom, ali i foto aparatom moraju ovo imati na prvom mjestu.

Nikada ne štedite memoriju jer nikada ne znate koja će fotografija biti ona najbolja. Možda baš ona koju ćete sljedeću okinuti.

Ako vaš uređaj nema dovoljno interne memorije, svakako nabavite i memorijsku karticu.

Savjeti za fotografiranje mobitelom, zbog nemogućnosti da napišemo sve u ovako malom članku, završavaju porukom da ne koristite zum. Tako dobijete apsolutno lošu fotografiju, radije, koliko je god to moguće, približite se željenom objektu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.