Ovo su savjeti za čuvanje biskvita kojeg ćete pripremiti ranije da biste si olakšali pripremu zabave ili proslave za koju sigurno želite biti odmorni i svježi. Da vam zabava ne propadne jer ste se prethodnu noć mučili s pripremom slastica, pripremite sve nekoliko dana ranije. Da, uz ovih nekoliko savjeta za čuvanje biskvita i kolača i to je moguće.
Na isti se način, kao i suhe kolače, može sačuvati i biskvit za tortu.
Zamrzavanje je najbolji način za čuvanje biskvita. Posebno ako ga želite pripremiti ranije a onda samo ukrasiti tortu pred samu proslavu.
Čuvanje biskvita je najbolje napraviti tako da ga spremite u hermetički zatvorenu posudu i tako zamrznete.
Tako spremljeni biskvit priprema se na sljedeći način.
Najjednostavniji recept za biskvit je 6 jaja; 150 gr šećera; pola žličice soli; 180 gr brašna glatkog; 50 gr otopljenog maslaca; po želji ribanu koricu od limuna ili naranče.
Nakon što se ispeče i ohladi, biskvit za čuvanje se prereže na onoliko dijelova koliko će biti potrebno za izradu torte te se svaki dio zamota u prianjajuću foliju i zamrzne.
Prije upotrebe biskvit je potrebno odmrznuti na sobnoj temperaturi.
Bez problema možete zamrznuti biskvit i kad vam treba na nekoliko sati ranije ga izvaditi iz zamrzivača. Čak se lakše reže kad je onako na pola odmrznut i manje se mrvi i osipa.