Najbolji savjeti za čuvanje biskvita

Znate li što je najvažnije što treba napraviti za čuvanje biskvita?

Najbolji savjeti za čuvanje biskvita

Ovo su savjeti za čuvanje biskvita kojeg ćete pripremiti ranije da biste si olakšali pripremu zabave ili proslave za koju sigurno želite biti odmorni i svježi. Da vam zabava ne propadne jer ste se prethodnu noć mučili s pripremom slastica, pripremite sve nekoliko dana ranije. Da, uz ovih nekoliko savjeta za čuvanje biskvita i kolača i to je moguće.
Na isti se način, kao i suhe kolače, može sačuvati i biskvit za tortu.

shimmer fallback
Zamrzavanje je najbolji način za čuvanje biskvita. Posebno ako ga želite pripremiti ranije a onda samo ukrasiti tortu pred samu proslavu.

Čuvanje biskvita je najbolje napraviti tako da ga spremite u hermetički zatvorenu posudu i tako zamrznete.

Tako spremljeni biskvit priprema se na sljedeći način.
Najjednostavniji recept za biskvit je 6 jaja; 150 gr šećera; pola žličice soli; 180 gr brašna glatkog; 50 gr otopljenog maslaca; po želji ribanu koricu od limuna ili naranče.

Nakon što se ispeče i ohladi, biskvit za čuvanje se prereže na onoliko dijelova koliko će biti potrebno za izradu torte te se svaki dio zamota u prianjajuću foliju i zamrzne. 
Prije upotrebe biskvit je potrebno odmrznuti na sobnoj temperaturi.

Bez problema možete zamrznuti biskvit i kad vam treba na nekoliko sati ranije ga izvaditi iz zamrzivača. Čak se lakše reže kad je onako na pola odmrznut i manje se mrvi i osipa.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.