Njihov je dan

Žene 'lavljeg srca': Sretan imendan svim Leama!

22. ožujka je prema katoličkom kalendaru posevećen svim Leama, a kakve su osobe koje nose ovo ime - provjeri u nastavku

334236753_546438544243587_3073958211966398715_n.jpg

Lea je žensko ime latinskog podrijetla, a dolazi od latinske riječi 'leo' što znači lav, odnosno lavica. U prenesenom značenju ime Lea odnosi se na žene koje su 'hrabre i neustrašive', one koje imaju 'lavlje srce', ali i na snažne i uporne osobe koje ne odustaju te one koje su jako plemenite i požrtvovne.

Image
Od Mije do Luke

Hrvati obožavaju talijanska imena za djecu - ovo su neka od najpopularnijih

Ime Lea već je dugo među najpopularnijim imenima u Hrvatskoj te se već godinama nalazi u prvih 20 imena za djevojčice. Ovaj podatak nije veliko iznenađenje, s obzirom da su kratka imena omiljena među roditeljima u Hrvatskoj.

Ovo prekrasno ime možda je popularno u današnje doba, ali Lea je zapravo jako staro ime. Svoje podrijetlo vuče još iz Biblije i javlja se u knjizi Postanka. Naime, Lea je bila Jakovova prva žena i Rahelina starija sestra. Iz biblijske priče, Jakov se zapravo želio oženiti s Rahelom u koju je bio zaljubljen, ali se na prevaru njezinog oca prvo morao oženiti Leom. Pa iako je Lea u ovoj priči bila 'drugi izbor', postala je simbol poniznosti i skromnosti.

Osim toga, Lea je ime koje možda zvuči nježno i milo, ali više od svega pršti snagom. Osobe s imenom Lea su duhovno snažne, sposobne prebroditi mnoge teškoće koje se nađu pred njima u životu, a nevjerojatno su kreativne i poštene.

Svim našim lavicama Leama želimo sretan imendan!