Ako ne znate kako iskoristiti preostalo tijesto za pizzu, evo savjeta.
Možete ga zamrznuti, pa kad vam opet bude trebalo za pizzu ili nešto drugo - odmrznite ga.
Krekeri, kruh ili fina peciva samo su neke od mogućnosti koje možete napraviti ako ne znate kako iskoristiti tijesto za pizzu.
Klasično tijesto za pizzu priprema se od brašna, vode kvasca, soli i šećera, a može ga se iskoristiti na čak šest novih načina.
Krekeri su najlakši način da iskoristite onaj dio tijesta koji ostaje nakon valjanja savršenog kruga i stavljanja u pećnicu s najdražim nadjevima.
Pizza tijesto idealno je za pripremu peciva koja možete poslužiti uz ručak, od njih raditi male sendviče ili hamburgere.
Grisini štapići uz kakav fini dip od vrhnja, kopra i češnjaka odlično se poslužiti kao ukusan snack na kakvoj proslavi.
No, tu su i oni najveći fanove pizze koji ne žele trošiti dragocjeno tijesto na ništa drugo osim pizze. Za njih uvijek postoji calzone.
Ostaci tijesta ne moraju završiti u smeću ako ih spojite i napravite mini calzone punjen vašim najdražim dodacima.
Nadamo se da su vam ovi savjeti i ideje kako iskoristiti tijesto za pizzu bili inspirativni i da ćete ih isprobati.