Koliko svježa riba može stajati u frižideru

Imali ste priliku kupiti dobru ribu na dan kad je ne možete pripremiti i sada se pitate koliko svježa riba može stajati u frižideru?! O tome pišemo u nastavku

Koliko svježa riba može stajati u frižideru

Ribu je najbolje uvijek konzumirati svježu, pripremiti je čim ju donesete s ribarnice, što vjerojatno i činite, no ponekad se naprosto dogodi da ne možete,  i tada je važno znati koliko svježa riba može stajati u frižideru. 

ImageRibu možete samo ostaviti u frižideru, ali to nije najbolje rješenje. Riba brzo propada na temperaturi od tri do četiri stupnja Celzija. Jednu noć može izdržati, ali bilo što dulje nije preporučljivo. Zato morate znati koliko svježa riba može stajati u frižideru   Najpraktičniji način čuvanja ribe u frižideru su vrećice ili ulošci s ledom. Ako očišćenu ribu složite na led, spustite temperaturu do nule i riba će ostati svježa dva dana. Ribu čuvajte u jednom sloju, ne slažite komad na komad i obavezno je pokrijte.

Ruke vam moraju biti savršeno čiste a riba suha jer bakterije koje kvare ribu množe se u vlažnom okolišu.  jer će tako biti vlažnija. 

Nakon nekog vremena početi topiti pa je važno da riba ne dolazi u doticaj s vodom pa, ako je potrebno, na vrijeme promijenite led. Sve zajedno zvuči kao gnjavaža, ali kad znate koliko svježa riba može stajati u frižideru i želite savršenu ribu, ništa nije teško.