Koliko je važna sigurnost kupovine preko interneta?

Naučite kako izgleda potpuna sigurnost kupovine preko interneta i kako se sami možete zaštititi

Koliko je važna sigurnost kupovine preko interneta?

Sigurno već svi znaju da je internet postao posve novo područje za kupovinu, a dolaskom pandemije, kupovina preko interneta udvostručila se. Sigurnost kupovine preko interneta danas je još važnija, jer s povećanjem ponude povećao se i broj prevara. Budite oprezni i uživajte u kupovini tako što ćete se na vrijeme pripremiti i osigurati.

Povećati sigurnost prilikom kupnje na internetu možete sami, ako se malo potrudite. 

ImagePotpuna sigurnost kupovine preko interneta ne postoji, ali možete učiniti nekoliko stvari koje će vas gotovo u potpunosti zaštititi. Gotovo svaka online prevara događa se zbog needuciranosti korisnika i želje da kupi nešto na brzinu i po najpovoljnijoj mogućoj cijeni. 

Sigurnost kupovine preko interneta nalaže vam da budete pažljivi i da se ne opuštate misleći kako kupujete iz sigurnosti vlastitog doma. Uvijek istražite da li vam se isplati kupovati na nekoj trgovini za koju možda niste niti čuli i na kakvu kvalitetu robe možete računati. 

Nakon svake kupovine u određenim online dućanima neki drugi ljudi pišu o svojim iskustvima kupnje i ostavljaju pisani trag o tome, pa pokušajte to istražiti. Ako stranica nema dio na kojem kupci ostavljaju komentare i ocjenjuju kupnju, najbolje odmah je napustite jer sigurnost vaše kupovine preko interneta u takvim slučajevima je ugrožena.

Ponovit ćemo na što treba obratiti posebnu pažnju.

Koristite samo poznate web trgovine i osmislite jake lozinke s kojima pristupate kupnji.
Provjerite ima li web trgovina u kojoj želite obaviti kupnju SSL certifikat (ovo je vrlo važno radi zaštite podataka o plaćanju).
Ograničite broj osobnih podataka koje morate ostaviti prilikom kupnje na minimum.
Zaštitite svoje računalo instalacijom antivirusnog softvera koje će spriječiti zarazu vašeg računala. 
Uvijek pazite na koje se mreže spajate te izbjegavajte otvorene WiFi mreže, a svakako izbjegavajte e-kupovinu na javnim mjestima

Kupnja putem interneta ne bi vam trebala ulijevati strah ako poznajete  sigurnost kupovine preko interneta.