Koje je pravilno korištenje klime u autu?

Kada zagriju visoke ljetne temperature i otvoreni prozori ne pomažu, jedino rješenje je klima. No, kako zapravo treba izgledati pravilno korištenje klime u autu?

Koje je pravilno korištenje klime u autu?

Nitko se na visokim temperaturama ne voli voziti u vrućem automobilu. Ljeti najčešće ne pomažu ni otvoreni prozori pa jedino rješenje koje ostaje je klima uređaj. No, neispravno korištenje klime može biti loše za auto, ali i za vaše zdravlje. U nastavku saznajte kako izgleda pravilno korištenje klime u autu

Image


(FOTO: Pixabay) 

Prvo i najvažnije, potrebno je provjeravati ispravnost klima uređaja. Provjeriti je možete i sami tako što je uključite pa isprobate hladi li dovoljno te radi li ventilator jednako dobro na svim brzinama. Uz to, pokušajte čuti stvara li klima neobične zvukove koji bi mogli upućivati na kvar. 

Nadalje, pravilno korištenje klime u autu uključuje i ravnotežu vanjske i temperature u autu. Naime, ako je vani veoma visoka temperatura, nemojte klimu namjestiti na previše nisku. Kada je klima uključena na najjače ujedno troši i najviše goriva te je preporučljivo namjestiti klimu šest stupnjeva niže od vanjske temperature.

Za kraj, za pravilno korištenje klime u autu važno je znati da je treba ugasiti nekoliko minuta prije završetka vožnje. Time ćete pripremiti tijelo na vanjsku temperaturu.