Knjiga tjedna

Vrhunski napisan napeti psihološki triler koji će te osvojiti na prvu

Mogu li obitelj i prijateljstvo izdržati izdaju i optužbu za ubojstvo?

christin-hume-k2Kcwkandwg-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Christopher Olsen, mlad i uspješan poslovni čovjek, pronađen je izboden na gimnazijskom igralištu. Način ubojstva ukazuje na zločin iz strasti koji se odigrao usred noći, no policija je vrlo efikasna i već sljedećeg dana privodi osumnjičenu za ubojstvo, devetnaestogodišnju djevojku Stellu Sandell. Ona potječe iz sasvim obične obitelji, radi u H&M-u da bi uštedjela za putovanje po Aziji, a sve svoje slobodno vrijeme provodi s najboljom prijateljicom Aminom Bešić. Kad Stella završi u zatvoru, njezini roditelji – otac Adam, svećenik u Švedskoj crkvi, i majka Ulrika, vrhunska odvjetnica – nađu se na najvećoj životnoj kušnji. Hoće li pogaziti sva svoja načela i pokušati spasiti kćer premda ni sami nisu sigurni što se zapravo dogodilo? Mogu li obitelj i prijateljstvo izdržati izdaju i optužbu za ubojstvo? Je li Christopher Olsen samo žrtva ili opasni psihopat kojega je trebalo zaustaviti?

"Vrhunski napisan, napet švedski psihološki triler.“ - Neue Welt, Njemačka

"Je li išta kako se čini? Mattias Edvardsson napisao je vrlo dojmljiv psihološki triler, slojevit i s puno pitanja, a svojim će vas odgovorima iznenaditi.“ -Smålandposten, Švedska

Mattias Edvardsson (1977.) švedski je pisac i profesor psihologije i švedskog. Dosad je napisao pet romana i nekoliko knjiga za mlade. Proslavio se psihološkim trilerom Sasvim obična obitelj, objavljenim u Švedskoj 2018., koji je ubrzo postao hit i izvan granica njegove rodne zemlje. Roman Dobri susjedi (2020.) njegova je druga uspješnica, a Obiteljska tragedija (2021.) zauzela je ljestvice bestselera ubrzo nakon objavljivanja. Edvardssonovi napeti psihološki trileri objavljeni su u više od trideset zemalja diljem svijeta. Živi s obitelji u blizini Lunda gdje predaje u srednjoj školi.

Image

Uvez: Meki uvez
Biblioteka: Ambrozija
Godina izdanja: 2022
Broj stranica: 408
Cijena: 139 kn