Knjiga tjedna

Uzbudljiv triler u kojem se spajaju romantika i opasnost

Trileroljupci će sigurno uživati u neobičnom i uzbudljivom romanu u kojem se stapaju tuga i zadovoljstvo, propast i iskupljenje...

landscape-702973_1920.jpg
Foto: Pixabay

Autorica Anna Downes je 2009. sa svojim australskim partnerom krenula na putovanje svijetom tijekom kojega je u potrazi za dodatnom zaradom radila i kao kućanica na usamljenom francuskom imanju te je tamo posijano sjeme romana Sigurno mjesto.

Emily je u nevolji.

U samo jednom jedinom nesretnom danu glumica Emily Proudman izgubila je svojeg agenta, posao i stan.

Emily je očajna.

Scott Denny, uspješan i karizmatičan direktor investicijske tvrtke, ima problem koji ni njegove poslovne vještine ni ogromno bogatstvo ne mogu riješiti. Sve dok ne upozna Emily.

Emily je savršena.

Scott ponudi Emily sezonski posao kućanice na izoliranom, prekrasnom francuskom imanju. Očarana njegovom ljupkom suprugom Ninom i njihovom ekscentričnom kćerkicom Aurelijom, Emily zaranja u tu oazu dana natopljenih vinom i ljenčarenja uz bazen. No Emily uskoro shvaća da Scott i Nina skrivaju opasne tajne, a ako ne bude igrala po njihovim pravilima, posljedice bi mogle biti fatalne.

Image

Darujemo knjigu 'Sigurno mjesto'

RECENZIJE:

»Intrigantna, u srcu mračna i sugestivna priča.« – Publishers Weekly

»Neobičan i uzbudljiv roman u kojem se stapaju tuga i zadovoljstvo, propast i iskupljenje.« – The Free Lance-Star

»Romantično, ali duboko uznemirujuće i prijeteće štivo.« – Christina McDonald

»Roman o kojem će se pričati!« – Booklist

O AUTORICI:

Anna Downes odrasla je u Sheffieldu, Velika Britanija. Studirala je dramske umjetnosti na Sveučilištu Manchester, a nakon preseljenja u London na Kraljevskoj akademiji za dramske umjetnosti, gdje i započinje profesionalnu glumačku karijeru. Ostvarila je zapažene uloge u televizijskim serijama EastEnders, Casualty, Holby City, i u kod nas dobro prihvaćenoj kriminalističkoj seriji Dalziel i Pascoe. Imala je istaknutu ulogu i u dugovječnoj kazališnoj predstavi The Dresser, na daskama londonskog West Enda. Godine 2009. sa svojim australskim partnerom kreće na putovanje svijetom tijekom kojega u potrazi za dodatnom zaradom radi i kao kućanica na usamljenom francuskom imanju, na kojemu je i posijano sjeme romana Sigurno mjesto. Anna danas živi na Central Coastu, u australskom Novom Južnom Walesu, sa suprugom i dvoje djece.

Image

Prevoditelj: Drago Štajduhar
Godina izdanja: 2022
Nakladnik: Znanje
Format: 150 x 228 mm
Broj stranica: 360 stranica
Uvez: meki uvez
Cijena: 129,00 kn