Klinci bi uvijek nešto slatko: Ponudi im jednu od ovih zdravijih alternativa

Žudnja za nečim slatkim može se javiti bilo kada, ponekad čak i odmah nakon jela. Puno šećera ne samo da sadrži čiste kalorije, već i potiče nastanak karijesa i drugih zubnih problema.

pexels-milan-4637456.jpg

Ususret novoj sezoni showa 'Život na vagi', koju ćete uskoro pratiti na programu RTL-a, donosimo brze i zdrave ideje za zadovoljavanje dječje želje za slatkim.

Puding od avokada i čokolade

Avokado je odličan izvor zdravih masti, vlakana i korisnih biljnih spojeva. Kremasti puding možete napraviti miješanjem ovog voća sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka, kao što su kakao prah i zaslađivač po vašem izboru.

Tamna čokolada

Za razliku od bombona, tamne čokolade sadrže malu količinu šećera i značajnu količinu hranjivih tvari poput željeza, magnezija, kalija, bakra i cinka.

Image

Bobice umočene u med

Malo voće iz obitelji bobičastog voća – trešnja, borovnica, jagoda – lako se jede. Budući da je sve ovo voće pomalo trpkog okusa, samo ga umočite u malo meda i poslužite.

Image

Suho voće

Budući da je dehidrirano, sušeno voće ima visoku koncentraciju hranjivih tvari i šećera, što ga čini još slađim i kaloričnijim od svježeg voća - pa pripazite na svoje porcije.

Image

Energetske kuglice

Image

Obično se izrađuju od zdravih sastojaka koji sadrže dovoljno vlakana, proteina i zdravih masnoća. Zob, maslac od orašastih plodova, sjemenke lana i sušeno voće najčešći su sastojci. Međutim, možete umiješati gotovo sve što želite, od proteinskog praha do čokoladnih komadića.