Kako voziti bicikl uzbrdo

Možda vam se učini suvišno pitanje kako voziti bicikl uzbrdo, možda čak i glupo, ali vjerujete nam da postoji točno pravilo kako voziti bicikl uzbrdo

Kako voziti bicikl uzbrdo

Vožnja biciklom uzbrdo nekome je užitak a nekome noćna mora. Koliko ste se trudili cijele godine i držali ste se plana i programa, ili možda i niste imali nikakav plan, ali vozite prilično ozbiljno, a nekako vam ipak ne ide vožnja uzbrdo i to se ponavlja prilično često. Evo nekoliko savjeta kako voziti bicikl uzbrdo.

Uspon zna biti zaista težak i dugotrajan i najzahtjevniji zadatak je uskladiti disanje s razinom napora. Vožnjom bicikla čovjek u kratko vrijeme troši puno energije 

ImageTijekom vožnje vaš subjektivan dojam često vam govori da vam fali kisika i samo tijelo kao da traži od vas da grabite zrak koliko god više možete, upravo to je pogrešan pristup.

Kako voziti bicikl uzbrdo?
Koliko god izgledalo nemoguće, natjerajte se na nekoliko dugih i snažnih izdisaja, na najjače, iz dubine pluća, a udisanje neka bude lagano i postupno i ubrzo ćete primijetiti pozitivne rezultate.

Važno je da zauzmete dobar stav, glava uspravna, pogled naprijed. Greška koja se često dešava je položaj kada je glava opuštena i ”visi” među ramenima, što otežava disanje.

Pri mišićnom zamoru, prebacite u nižu brzinu i povisite kadencu, kako biste opustili mišiće, doveli im kisik a teret prebacili na kardiovaskularni sustav. Ako je potrebno odmoriti srce i pluća, prebacite u višu brzinu i snizite kadencu.

Brdski biciklizam je zabavan čak i kada se radi o vožnji uzbrdo, naravno ako znate kako voziti bicikl uzbrdo.