Kako odrediti veličine i pripremiti rukavice za boks

Ako namjeravate početi s treningom boksa a ne znate kako se pripremiti u nastavku donosimo savjete kako pripremiti rukavice i odrediti veličine

Kako odrediti veličine i pripremiti rukavice za boks

Da biste trenirali neki sport morate imati osnovna sredstva i dobro poznavati tehnike. U nastavku smo za vas izdvojili nekoliko važnih detalja ako je sport kojim se namjeravate baviti boks jer za njega morate pripremiti rukavice i znati odrediti veličine.

Ovdje govorimo o tome kako odrediti veličine rukavice.
Rukavice za boks mogu biti rukavice za borbu i rukavice za obuku.
Ispravno odabrana oprema i veličine rukavice za boks znače sigurnost u ringu i dvorani za svakoga.
Veličina boksačke rukavice obično je vezana za obim dlana.
Onog trenutka kada se odlučimo potražiti odgovarajuće rukavice za boks nikako ne smijemo zaboraviti na nekoliko čimbenika koji će olakšati odabir najbolje rukavice za vas. Najvažniji detalji na koje treba paziti ako ne znate kako odrediti veličinu rukavica za boks su:

Prije nego što odaberete koje rukavice uzeti i koje veličine boksačke rukavice za djecu trebaju biti, potrebno je odrediti vrstu vezivanja. 

Savjetujemo vam da se odlučite 12-ice ili 14-ice (s osiguranjem za prste), a za prvi put će vam biti sasvim dovoljni i samo bandaže ili elastični zavoji. 

Ovo su oni osnovni savjeti kako pripremiti rukavice i odrediti veličine, a za više savjeta upišite se u školu boksa i naučit ćete ostalo. Najvažnije je krenuti.