Kako možete sačuvati nar

U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako sačuvati nar, a koji će vam sigurno dobro doći jer nar je dragocjen plod u kojem možemo uživati u kratkom vremenskom periodu

Kako možete sačuvati nar

Nar posjeduje snažna antioksidativna i protuupalna svojstva pa je stoga važno znati kako sačuvati nar da bismo ga mogli što duže konzumirati. Ovaj plod je inače dostupan u kratkom periodu godine. Može se brati na kraju ljeta i početkom jeseni uglavnom u primorskim krajevima. 

ImageSavjet svima je nabavite ovog vrijednog voća u što većim količinama kada je to moguće i spremite ga za zimu kada će vas čuvati od mnogih bolesti. Jednostavno je ako znate kako sačuvati nar.

Rana jesen najbolje je vrijeme za ubrati nar. Listopad i studeni su mjeseci u kojima nar dozrijeva, ali obično je dostupan sve do rane zime. 
Plodovi prije branja moraju biti teški, okrugli, veličine naranče. Veći plodovi osigurat će vam više soka. Nar više ne zrije nakon što se ubere, stoga neće postati slađi tijekom skladištenja. Cijeli plodovi mogu se čuvati mjesec dana na hladnom i suhom mjestu ili dva mjeseca u hladnjaku. 
Očišćeno zrnje može se smrznuti u vrećici za zamrzavanje na godinu dana. Svježi sok treba čuvati u hladnjaku i popiti u dva do tri dana.
Vakuumiran neočišćen nar u vrećici je još jedan način kako sačuvati nar što duže u svježem stanju a da ga ne zamrzavate.