Kako koristiti HDR na mobitelu

Znate li kako koristiti i čemu služi HDR na mobitelu

Kako koristiti HDR na mobitelu


HDR na mobitelu je nešto što svaki proizvođač  mobitela, pa čak i oni ne toliko orijentirani na kamere, ugrađuju u postavke. 

ImageHDR na mobitelu u praksi radi tako da mobitel snimi nekoliko fotografija različitih ekspozicija i kombinira ih u jednu u kojoj sjene nisu pretamne, svjetla nisu presvijetla i detalji nisu izgubljeni u moru buke. 

HDR na mobitelu ne može popraviti svaki problem slikanja, ali svakako može pomoći vašem mobitelu odnosno kameri, da proizvede atraktivne slike. Za najbolje rezultate treba ga umjereno koristiti. Evo nekoliko savjeta kada treba prebaciti prekidač na HDR, a kada ići na prirodno fotografiranje.

HDR je skraćenica od  – High Dynamic Range Imaging (HDRI ili HDR), što je set tehnika koje se koriste da se reproducira veći dinamički raspon svjetlosti u fotografiji.

Znate li kada koristiti HDR na mobitelu pri fotografiranju?
U većini fotografije, ne postoji neko čvrsto pravilo kada biste trebali i ne biste trebali koristiti HDR na mobitelu za vaše slike. Različiti mobiteli se različito nose s HDR-om. 
No, unatoč razlikama, postoji nekoliko situacija u kojima se isplati isprobati HDR na mobitelu kao način za poboljšanje vaših fotografija.

U svakoj situaciji u kojoj snimka u vašem kadru ima širok spektar svjetlosti.