Kako dezinficirati dasku za rezanje

Savjeti kako dezinficirati dasku za rezanje i kako radnu površinu u kuhinji održavati čistom

Kako dezinficirati dasku za rezanje

U nastavku pročitajte nekoliko korisnih savjeta o tome kako dezinficirati dasku za rezanje

Drvene daske za rezanje koristimo svakodnevno, ali drvene daske za rezanje ujedno je i vrlo teško održati čistima, stoga morate znati kako dezinficirati dasku za rezanje 

ImagePovrće i meso koje režete ureže se u posjekotine na dasci i nakon nekog vremena više niste sigurni da li je dobro i dalje koristiti takvu dasku za kuhanje. 

Evo i načina kako dezinficirati dasku za rezanje. Pokušajte s malo octa i limuna koji svašta čisti i dezinficira pa tako i daske za rezanje.

Uzmite malo octa i vode kojim ćete prvo prebrisati dobro dasku i pokušati ju što više očistiti. Zatim, posebno ona mjesta s pukotinama i porezotinama izribajte polovicom limuna umočenom u sol. Koristite limun kao spužvicu i njime izribajte dobro dasku. Na kraju dasku namočite u ulju kako bi ju ispolirali i očistili od svih mirisa octa i limuna. 
Još vam preostaje da ulje isperete toplom vodom i vaša daska će biti kao nova i spremna za daljnje korištenje i rezanje. To je ujedno i najbolji način kako očistiti i pripremiti dasku za rezanje za dezinfekciju. 
A konačan korak u tome kako dezinficirati dasku za rezanje je sljedeći postupak.

Kako bi bili sigurni da na čistoj podlozi režete svoju hranu, daska se dezinficira ili posipanjem sode bikarbone s malo octa ili mješavinom nekoliko kapi eteričnog ulja s vodom. Ostavite da djeluje desetak minuta te isperite.

Nadamo se da će vam ovi savjeti kako dezinficirati dasku za rezanje biti od koristi.