RTL HRVATSKA

Jure Tepina imenovan je voditeljem digitalnih sadržaja CME Adrije

Cijenjeni i nagrađivani slovenski reporter, urednik i novinar Jure Tepina, imenovan je voditeljem digitalnih sadržaja CME Adrije. U novoj će ulozi Tepina nadgledati poslovanje PRO Plusova portala 24ur.com te RTL-ovih portala Danas.hr i Net.hr

BeFunky-collage.jpg

Cijenjeni i nagrađivani slovenski reporter, urednik i novinar Jure Tepina, imenovan je voditeljem digitalnih sadržaja  CME Adrije. U novoj će ulozi Tepina nadgledati poslovanje PRO Plusova portala 24ur.com te RTL-ovih portala Danas.hr i Net.hr. Jačanje digitalnog segmenta jedan je od glavnih strateških planova CME Adrije, a njegovo 28-godišnje bogato uredničko, novinarsko i reportersko iskustvo, znanje i stručnost zasigurno će pridonijeti daljnjem razvitku navedenih portala.

Karijeru je Tepina započeo kao sportski novinar i komentator na RTV Sloveniji, a zatim i kao voditelj informativnog programa na ITV SLO. Svoj profesionalni put nastavio je zatim prije 15 godina na PRO Plusu, vodećoj medijskoj kući u Sloveniji kao novinar i reporter u informativnom programu POP TV-a, a od početka 2018. godine obnaša i dužnost glavnog urednika najčitanijeg slovenskog web-portala 24ur.com.

Uz ulogu urednika, Tepina je nastavio izvještavati iz ratnih zona, s poprišta velikih kriza i terorističkih napada, donoseći brojne šokantne, ekskluzivne i sjajne priče čitateljima i gledateljima, a upravo je izvještavanje s ovakvih terena ono što ovog velikog profesionalca čini prepoznatljivim i obilježilo je njegovu bogatu karijeru. Naime, Tepina već godinama izvještava o pričama, strahotama i posljedicama ratnih žarišta na Bliskom istoku, u Iraku, Afganistanu, Sjevernoj Koreji i Ukrajini, a bio je i prvi slovenski predstavnik sedme sile u Kijevu. Već u prvom tjednu ruske invazije na Ukrajinu javljao se uživo s pogođenih područja, a ujedno donosio istraživačke priče čitateljima i gledateljima POP TV-a.

Njegovo višestrano i predano izvještavanje o ratu u Ukrajini prepoznato je i od strane Srednjoeuropske inicijative (CEI) i Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO) te je u studenome prošle godine dobio njihovu prestižnu glavnu godišnju međunarodnu nagradu za istraživačko novinarstvo.

Kolegi Tepini želimo dobrodošlicu i veselimo se suradnji te uspješnim projektima koji su pred nama.

Image