Jesi li čula za Veganuary izazov? Evo kako mu se možeš pridružiti

Otkrij prednosti veganske prehrane kroz izazov koji je dobar za vaše zdravlje i jedi organske namirnice

Veganski obrok.jpg

U siječnju većina ljudi donosi nove, mahom zdravije odluke. Često se one, nakon blagdanskog prejedanja i prirodne potrebe tijela za “čišćenjem”, odnose baš na prehranu. Veganuary izazov je privremeni prelazak na vegansku prehranu koji će doskočiti tom cilju, no on je pokrenut s višom svrhom – kako bismo osvijestili kvalitetu namirnica koje unosimo u svoj organizam, ali i negativan utjecaj uzgoja mesa, njegove prerade i konzumacije na klimatske promjene. Prakticiranjem veganske prehrane tako ćete, u samo mjesec uštedjeti čak 33 tisuće litara vode i pozitivno utjecati na okoliš. Naime, proizvodnja biljnih namirnica zahtijeva puno manje energetskih resursa stoga je prelazak na biljnu prehranu jedan od najboljih načina za smanjenje globalnog zagađenja

Veganska prehrana i zdravlje

Velika je šansa da ste više puta jeli veganski obrok, a da toga možda uopće niste bili svjesni. Tjestenina bez jaja s umakom od rajčica? Grah ili grašak varivo? Sushi s avokadom? Veganska prehrana je zapravo jako ukusna, ali i izrazito zdrava. Bogata je nutrijentima, obiluje vlaknima i stvara osjećaj sitosti. Ubrzava metabolizam, povećava energiju i poboljšava tonus kože. Brojne studije upućuju na mnoge prednosti prehrane bazirane na namirnicama biljnog podrijetla, kao što su niži kolesterol i manji rizik od srčanih bolesti.

Image

Pridružite se ovom popularnom izazovu barem na nekoliko dana i zavirite u šaren i zanimljiv svijet veganske prehrane. Na vašem putu otkrivanja novih okusa i namirnica, podržava vas partner koji ima najbolju ponudu veganskih proizvoda, a ujedno je i jedini lanac trgovina koji ima 100% certificiranu organsku hranu - bio&bio. Na bio&bio webshopu otkrit ćete pravi mali raj za vegane - impresivan broj proizvoda koji ne sadrže sastojke životinjskog porijekla.
Vaše zdrave izbore, bio&bio će podržati ne samo super popustom već i mnoštvom kreativnih recepata koji će vas zasigurno oduševiti! Isplanirajte ukusne obroke i uživajte u organskoj, cjelovitoj veganskoj hrani. Ako trebate neki savjet ili imate bilo kakvih pitanja, možete se javiti bio&bio stručnom timu korisničke podrške.

Image

*Popust od 10% ostvarujete na bio&bio webshopu unosom koda za popust do kraja siječnja.  *Kupon s popustom iskoristiv je do kraja siječnja na bio&bio web shopu uz sljedeće uvjete: - na mjestu predviđenom za to, unesite kod VEGE10, time ostvarujete 10% popusta na ukupan iznos košarice pod uvjetom da je narudžba veća od 299kn, Popusti se ne zbrajaju odnosno ne odnosi se na proizvode koji su već na akciji,  popust se ne može iskoristiti za osobno preuzimanje paketa u trgovini, kupnju poklon bonova i elektro uređaja. - Bioklub loyalty bodovi se ne mogu kombinirati s popustom.