Požuri

Jedan,dva tri- kupi biljku ti: Zagrebački Botanički vrt organizira rasprodaju biljaka

Zagrebački botanički vrt ove subote, već tradicionalno organizira rasprodaju viška biljaka od onih sobnih do lopoča, perunika

mohammad-mohammadpour-slJ1s4brPcg-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svi oni zaljubljenici u biljke u subotu 2. listopada od 9 do 12 sati doći će ne svoje. Naime, u tom vremenu mogu se uputiti u središte Zagreba,točnije u legendarni Botanički vrt gdje će se održati godišnja rasprodaja viška bilja. Kao i obično bit će ondje svašta od sukulenata, kukcojednih biljaka, sobnih biljaka, endema, lopoča i to naravno po vrlo povoljnim cijenama.

U prodaji će biti mnoštvo sukulenata (kaktusi, mlječike, agave, stapelije itd.), od kojih neke vrlo rijetke i vrijedne. Također nudimo mnoge kukcojedne biljke ('mesožderke'), uglavnom rosike, te ponešto 'sobnog' bilja iz zbirki naših toplih staklenika. Od prethodne prodaje ostalo je dosta drvenastih biljaka (grmova za vanjsku sadnju) te ponešto endema (velebitska degenije i fibigija ili 'velika degenija') s dozvolom Uprave za zaštitu prirode. Količina biljaka je ograničena, a prodaja završava najkasnije u 12.00 h, nakon čega se zatvaraju vrata kolnog ulaza.

Prilikom kupovine biljke, vrtlar će vam otkriti i kako točno se brinuti za određenu biljku

shimmer fallback

Osim toga, na tradicionalnu rasprodaju svakako ponesite torbe, košare, cekere jer Botanički vrt čuva okoliš i neće prodavati plastične vrećice.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.