Preminula u 74. godini

Naglo preminula Ivana Trump voljela je Hrvatsku i uvijek se rado vraćala u Lijepu Našu

Bivša češka manekenka, skijaška olimpijka i uspješna poslovna žena čije se bogatstvo procjenjuje na 70 milijuna dolara, u svijetu je bila najpoznatija kao prva supruga Donalda Trumpa, a naša javnost pamti je i po velikoj ljubavi prema Hrvatskoj, zemlji koju je posjetila bezbroj puta

profimedia-0392212845.jpg
Foto: Profimedia

Ivana Trump preminula je u 74. godini života, a vijest o njezinoj smrti iznenadila je i potresla svjetsku, ali i domaću scenu.

Preminula je u svom domu na Upper East Sideu u New Yorku od posljedica srčanog zastoja, a za sobom je ostavila troje djece koje je dobila u braku s bivšim predsjednikom SAD-a, Donaldom Trumpom, ali i desetoro unučadi.

"Naša majka bila je nevjerojatna žena, poslovna sila, sportašica, ljepotica, ali i brižna majka i prijateljica. Ivana Trump bila je borac. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Naučila je svoju djecu odvažnosti i čvrstini, suosjećanju i odlučnosti", piše u službenoj izjavi članova obitelji Trump koji su tužnu vijest podijelili sa svijetom.

Image
Foto: Profimedia

S Ivanom se oprostio i njezin bivši suprug, Donald Trump, koji je na vlastitoj društvenoj mreži Truth Socialu objavio: "Bila je prekrasna i nevjerojatna žena koja je vodila velik i inspirativan život. Njezin ponos i radost bila su njezina djeca, Donald Jr., Ivanka i Eric. Bila je tako ponosna na njih, baš kao što smo i mi bili ponosni na nju."

Bivšu češku manekenku, skijašku olimpijku i uspješnu poslovnu ženu čije se bogatstvo procjenjuje na 70 milijuna dolara, svijet možda najviše pamti kao prvu suprugu Donalda Trumpa, ali naša javnost pamti je i po velikoj ljubavi prema Hrvatskoj, zemlji koju je posjetila bezbroj puta.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Od Dubrovnika, Splita, Korčule i Hvara pa sve do Rovinja i Zagreba, Ivana nikad nije krila kako joj upravo Hrvatska jedna od omiljenih zemalja za odmor.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Posljednji put Ivana je kod nas bila 2019. godine kada se u jednoj zagrebačkoj poliklinici podvrgnula operaciji očiju, ali se i družila s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Samo godinu kod nas je boravila i kao počasna gošća izbora za Miss Universe Hrvatske, a iste 2018. u Zagrebu je predstavila i svoju knjigu 'Odgoj Trumpovih'. U knjizi je otkrila mnoge detalje iz svog života, od odgoja djece do braka s Donaldom Trumpom.

Odrastajući u bivšoj Čehoslovačkoj, Ivana se u mladosti intenzivno bavila skijanjem. Budući da je trenirala od malih nogu, počela se natjecati već u srednjoj školi, a prije nego se preselila u Kanadu 70-ih, uspjela je dogurati čak i do Olimpijade . U Kanadi je kasnije počela graditi karijeru modela, a 1976. godine upoznala je Donalda Trumpa, za kojeg se udala već sljedeće godine. Inače, Ivana je prije Trumpa bila u braku s Alfredom Winklmayrom, a nakon Trumpa, još je dva puta stala pred oltar: s talijanskim poduzetnikom Riccardom Mazzucchellijem, a kasnije i s talijanskim glumcem Rossanom Rubicondijem.

Image
Foto: Profimedia

Dok je bila u braku s Donaldom, Ivana je postala potpredsjednica dizajna interijera u organizaciji Trump. Bila je odgovorna za cjelokupni dizajn interijera Trumpovih nekretnina, a kasnije je postala glavna izvršna direktorica i predsjednica hotela i kasina iz Trumpovog carstva, ali i glavna izvršna direktorica i predsjednica slavnog hotela Plaza u New Yorku.

Njihov brak završio je nakon što ju Donald prevario s Marlom Maples (s kojom je kasnije proveo nekoliko godina u braku), a iz brakorazvodne parnice izašla je 25 milijuna dolara bogatija. Kasnije je osnovala dvije uspješne tvrtke: Ivana, Inc. i Ivana Haute Couture, napisala je nekoliko knjiga te tijekom godina održala mnoge motivacijske govore o tome kako je uspjela kao majka, supruga i poslovna žena.