KULINARSKI SHOW

Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec pridružuju se Tomu Gretiću u showu 'Hell's Kitchen Hrvatska'

Snimanje novog RTL-ova reality showa 'Hell's Kitchen Hrvatska' kreće uskoro, a uz Toma Gretića kandidate će pratiti i mentorirati dvoje mladih i uspješnih hrvatskih chefova

Hell's Kitchen - Bekavac, Gretic, Vrbanec_.png
Foto: RTL

'Hell's Kitchen' jedan je od najcjenjenijih i najuspješnijih reality showova u svijetu u kojem se kandidati, profesionalci i perspektivni kulinarski entuzijasti, natječu jedan protiv drugoga na putu do pobjede, simulirajući rad u pravom restoranu. U svakoj epizodi natjecatelji su stavljeni pred različite izazove koji će ispitati njihove kulinarske vještine, kreativnost i brzinu, među kojima je i pripremanje večere u sljedovima za stvarne goste koji stižu u restoran – i očekuju samo najbolje. Uz to, svi kandidati žive zajedno pored samog restorana pa kamere prate i njihove privatne trenutke te međusobne odnose.

Svakim novim danom i izazovom u 'Hell's Kitchen' kuhinji rastu ulog i drama, ali i želja za pobjedom, a uz brzinu, maštovitost i kulinarsko umijeće, kandidati moraju pokazati da znaju igrati timski, da su spremni surađivati, napredovati, slušati i raditi pod pritiskom te na kraju dana servirati tanjure dostojne vrhunskog restorana i gladnih gostiju koju očekuju samo najbolje.

I dok će o njihovoj sudbini u showu kroz zadatke, nagrade, kazne i eliminacije odlučivati isključivo glavni chef kuhinje Tom Gretić, na njihovom ih putu neće pratiti sam. U ovu avanturu natjecatelji showa kreću podijeljeni u dva tima, koje će nadgledati Gretićevi sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec, dvoje mladih i uspješnih domaćih kuhara.

31-godišnja Zagrepčanka Ivana Bekavac javnosti je poznata ponajprije po svom bistrou Kut koji je uspješno djelovao u Varšavskoj ulici, ali i kao dobitnica nagrade 'Andrej Barbieri' za kuharsku nadu 2020. godine. Trenutno priprema novi zanimljivi projekt i potpuno novi koncept – fuziju dnevne kavane, noćnog bara i cvjećarnice. Ivana je s 18 godina otišla u SAD, gdje je tri godine provela na prestižnoj akademiji Culinary Institute of America u New Yorku, a zatim je iskoristila priliku i nastavila brusiti zanat u inozemstvu. Po povratku u Lijepu Našu, odlučila je izaći iz visoke gastronomije te pokrenuti svoj projekt koji je više vezan uz ''comfort food''.

Image
Foto: RTL

Zagrepčanin Ivan Vrbanec ima 32 godine i trenutno radi kao chef kuhinje u hotelu Miramare u Crikvenici. Kuhanje ga prati od malih nogu pa je ugostiteljska škola bio logičan idući korak u njegovom životu. Radio je u brojnim renomiranim restoranima, među kojima se ističu ManO, Apetit City, Obonjan resort te slovenska Hiša Franko. Smatra kako je najvažnija životna vrlina koju je naučio u kuhinji predani rad.

I Ivana i Ivan imaju dugogodišnje iskustvo u vođenju timova ljudi i organizaciji rada u profesionalnoj kuhinji te će im to zasigurno biti od velike koristi i u 'Hell's Kitchenu', gdje će biti u ulozi sous chefova, tj. produžene ruke Toma Gretića. Ivan i Ivana nadgledat će svoje timove od prvog dana, pratiti njihov rast i razvoj te im biti mentori, podrška, savjetnici, ali i rame za plakanje.

Image
Foto: RTL

Oboje ističu kako im je čast surađivati s Tomom Gretićem, a jedva čekaju početak snimanja i upoznavanje s kandidatima.

''Idealan kandidat trebao bi, po mom mišljenju, biti smiren te voljan raditi i surađivati. Unatoč tomu što je ovo show, ja ću se definitivno ponašati kao i inače u kuhinji, trudit ću se sa svojim znanjem i vještinama usmjeravati kandidate i biti im potpora. Neki moj forte su definitivno smirenost, dobra organizacija, i mislim da je to sasvim dovoljno da vodim jedan dobar tim'', ističe Ivana Bekavac.

''Od ovog angažmana očekujem izlazak iz svoje zone komfora i novo iskustvo. Volio bih vidjeti profesionalne i predane kandidate, a ja ću prema njima biti strog i pravedan, kakav sam i inače u poslu. Svoj tim pokušat ću mentorirati uz puno kvalitetne komunikacije te ću probati ostvariti dobru zajedničku suradnju i naučiti ih organiziranosti i čistoći u kuhinji. Ostalo je na njima da se prilagode'', dodaje i Ivan Vrbanec kojemu je ovo prvi televizijski angažman na nekom showu.

U show stižu kandidati iz različitih podneblja, različite dobi, osobina i kulinarskog iskustva. Svatko od njih ima osobine i iskustvo kojima može pridonijeti svome timu, no njihove mane sous chefovi morat će detektirati i usmjeriti ih prema uspješnoj suradnji jer tim je jak koliko mu je jaka najslabija karika. Unatoč tomu što pobjednik na kraju može biti samo jedan, do kraja natjecanja, ističu, probit će se samo oni koji će biti spremni na zajedništvo.

''Svi kandidati bit će različiti i svatko će imati neko svoje znanje i prijašnje iskustvo, međutim u koju god kuhinju da dođeš, bez obzira što je ovo show, trebaš ući s velikom dozom poniznosti i spremnosti da učiš, surađuješ i to uvijek na kraju donese odlične rezultate. Nećemo tolerirati nerad, definitivno nehigijenu i kada kandidati nisu voljni surađivati. Poanta je upravo taj kolektiv i saznanje da svi guramo prema istom cilju, a to je sretan gost'', ističu.

Image
Foto: RTL

Sve ono što će se događati u njihovim timovima, od trzavica, zabušavanja, do novih ideja i sjajne suradnje, sous chefovi će prolaziti s kandidatima, no za razliku od Toma Gretića, oni nemaju moć odluke koja utječe na sami tok natjecanja.

Skori početak snimanja i rad na projektu sa svojim sous chefovima komentirao je i Tom Gretić.

''Uzbuđenje raste u svakom slučaju, sve ove pripremne radnje koje su odrađene obećavaju nešto jako interesantno i dinamično! Od sous chefova očekujem da budu moja lijeva i desna ruka... Oni moraju biti ti koji će mi pomoći sprovoditi rad, red i disciplinu. Surađivao sam s njima prije, sjajni su kuhari, mladi su, mislim da smo sjajno odabrali'', zaključuje.